ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Όλα τα είχε η Ούρσουλα, ο... Αυτιάς της έλειπε!


Τα τελευταία νέα από τα ενδότερα των Βρυξελλών επιβεβαιώνουν ότι έως και την τελευταία στιγμή πριν τη σημερινή (18/7) ψηφοφορία για την επανεκλογή ή μη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, η αγωνία θα είναι στα ύψη για τους υποστηρικτές της.
Στα εσωτερικά σημειώματα που κυκλοφορούσαν αργά τη νύχτα στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, τα προγνωστικά έδειχναν θρίλερ, αφού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιτελών της, ο αριθμός των ευρωβουλευτών από τα τρία κόμματα που συνυπέγραψαν τη συμφωνία στήριξή της που δεν θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην κ. Φον Ντερ Λάιεν ήταν35-36 πριν σκάσει η δικαστική βόμβα για παρατυπίες σχετικά με τις συμβάσεις εμβολίων κατά της Covid. 
Επιπρόσθετα, όπως γράφει το ieidiseis, ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, ο Γιώργος Αυτιάς, δεν θα παρευρίσκεται στην ψηφοφορία, καθώς ταλαιπωρείται από μια πνευμονία (ευχές για σύντομη ανάρρωση) και δεν υπάρχει πρόβλεψη για συμμετοχή με ηλεκτρονικό τρόπο.
Βεβαίως, κάποιες από τις απώλειες θα ισοσκελιστούν από ψήφους Πρασίνων και πιθανώς και ευρωβουλευτές της Τζ. Μελόνι. Ουδείς, ωστόσο, μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσοι θα επιλέξουν να διαμαρτυρηθούν σιωπηλώς, στη μυστική ψηφοφορία. Ιδιαίτερα μετά του Δικαστηρίου της ΕΕ που απεφάνθη πως η Κομισιόν δεν παρείχε «αρκετή πρόσβαση» στις συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19 με τις φαρμακοβιομηχανίες, διαπιστώνοντας παρατυπίες στην αιτιολόγηση της για απόκρυψη τμημάτων των εγγράφων.