ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πέντε λεπτά με χαϊλάιτς


Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκε και γρήγορα πρέπει να το ξεχάσουμε διότι δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καλής ποιότητας. Λίγοι καλοί αγώνες, ελάχιστες οι καλές ενέργειες και σπάνια τα ωραία γκολ.
Η αποθέωση… των αυτογκόλ (σημειώθηκαν 10, αριθμός – ρεκόρ για τέτοια διοργάνωση) και κανένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Το παρήγορο είναι ότι το κατέκτησε η καλύτερη ομάδα η οποία για όσους ξέρουν μπάλα, ήταν φαβορί πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.
Δυστυχώς δικαιώνεται ο προπονητής της Ουρουγουάης, Μαρσέλο Μπιέλσα ο οποίος μετά τον ημιτελικό Ουρουγουάη – Βραζιλία 4-2 (στα πέναλτι) για το Κόπα Αμέρικα (7-7-2024) δήλωσε: «Σε λίγα χρόνια οι παίκτες που θα αξίζουν να καθίσεις να τους παρακολουθήσεις θα είναι λιγότεροι και το προϊόν θα είναι λιγότερο απολαυστικό. Αυτή η τεχνητή αύξηση θεατών θα τελειώσει. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο 5 λεπτά με highlights. Το ποδόσφαιρο είναι περισσότερα από αυτό. Δεν έχει σημασία πόσος κόσμος παρακολουθεί το άθλημα εάν δεν διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα έχει κάτι ευχάριστο για να παρακολουθήσει, διαφορετικά μόνο οι μπίζνες θα επωφεληθούν».
Αυτή είναι η σκληρή… πραγματικότητα.
Βλέπουμε ποδοσφαιριστές που δείχνουν ότι κάνουν αγγαρεία όταν παίζουν με τις εθνικές ομάδες.
Ποδοσφαιριστές αδιάφοροι, κουρασμένοι, καταπονημένοι, κατάκοποι, καμένοι…, στραγγισμένοι, λόγω των πολλών αγώνων που έχουν δώσει με τους συλλόγους στους οποίους ανήκουν.
Συνοπτικά σχόλια για τις ομάδες:
Ισπανία:
Από το 2008 και μετά είναι μακράν η κορυφαία εθνική ομάδα στον κόσμο και η μόνη ευρωπαϊκή που δεν έχει κομπλεξισμό απέναντι στους Γερμανούς.
Αγγλία: Δεν άξιζε τίποτα πέρα από την πρόκριση στους «16». Θα ήταν κρίμα για το ποδόσφαιρο αν επικρατούσαν οι προκρίσεις στις παρατάσεις και στα πέναλτι, καθώς και τα γκολ στις καθυστερήσεις. Απεδείχθη ακόμη ότι Γουόκερ και Μπέλιγχαμ πέτυχαν στους συλλόγους τους διότι συνεργάζονται με Ισπανούς και όχι μόνο. Πόσο ηττοπαθής είναι ο Κέιν;
Γερμανία: Μήπως νόμιζε ότι θα έφτανε μέχρι τον τελικό (τουλάχιστον) λόγω έδρας και οικονομικής κατάστασης κράτους (κορυφαία οικονομία στην Ευρώπη);
Ιταλία: Μήπως νόμιζε ότι θα τα κατάφερνε με την αύρα… της κατόχου του τροπαίου;
Γαλλία: Τα αυτογκόλ και η θωριά του λαβωμένου Εμπαπέ δεν ήταν αρκετά για να επιστρέψει στην κορυφή.
Πορτογαλία: Έδωσε την εντύπωση ότι ενδιαφερόταν περισσότερο για τα ατομικά ρεκόρ των «γηραλέων» Ρονάλντο και Πέπε.
Ολλανδία: Η γνωστή κομπλεξική Ολλανδία στους νοκ άουτ αγώνες.
Σλοβενία: Μήπως είχε την ψευδαίσθηση ότι με ισοπαλίες θα έφτανε μέχρι τον τελικό;
Κροατία και Βέλγιο: Τέλος εποχής για τις σπουδαίες γενιές ποδοσφαιριστών αμφότερων των σπουδαίων εθνικών ομάδων.
Βαλκανικό ποδόσφαιρο: Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μόνο η Κροατία «κρατά ψηλά τη σημαία» δείχνοντας ότι η συγκεκριμένη χερσόνησος εξακολουθεί να υπάρχει ποδοσφαιρικά σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Πού είναι η παλιά Ρουμανία; Πού είναι η παλιά Βουλγαρία; Πού είναι η παλιά Σερβία;

  • Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Χρήστου Παπαθεοφάνους στο new-economy.gr (ΕΔΩ) την άποψη για τον σχολιασμό των αγώνων από τους δημοσιογράφους και τους φιλοξενούμενους της ΕΡΤ. Τίτλος του άρθρου: «Το κακό EURO 2024, οι ανούσιες εκπομπές της ΕΡΤ και τα απρεπή σχόλια για τον Φίγκο»