ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Και τώρα, τι κάνουμε χωρίς τη Μιλένα;


Την απόσυρσή της από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες με μήνυμά της η Μιλένα Αποστολάκη με τα σενάρια για την επόμενη μέρα να «φουντώνουν» στο Κίνημα. Το γεγονός ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέλησε να αποχωρήσει αυτήν την χρονική στιγμή αποτελεί έκπληξη για πολλούς εντός του Κινήματος καθώς κανείς δε περίμενε αποχωρήσεις τώρα αλλά τις προσδιόριζαν για μετά τον Αύγουστο.
Με βάση το κείμενο της αποχώρησης της Αποστολάκη πολλοί  θεωρούν ότι η αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη θα είναι υπέρ άλλου υποψηφίου.
Στο μήνυμά της αναφέρει μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Το βράδυ των ευρωεκλογών κάποιοι έθεσαν θέμα ηγεσίας. Δεν ήμουν από αυτούς. Όταν όμως και ο πρόεδρος ασπάστηκε αυτή τη λογική, έκρινα ότι η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να μετατραπεί σε μία προσωποκεντρική συγκρουσιακή αρένα. Και δήλωσα παρούσα.
Οφείλουμε να συγκροτήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μια Ελλάδα με ευκαιρίες για όλους, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. Και γι’ αυτό πρότεινα ένα ΠΑΣΟΚ που θα λειτουργεί συλλογικά . Με ολιγομελή όργανα, που θα νομιμοποιούν τις πολιτικές μας αποφάσεις και θα ενδυναμώνουν την ηγεσία. Σήμερα ακούω την αγωνία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ να μη μετατραπεί μια εκλογική διαδικασία σε μάχη αντιπάλων και σύγκρουση στρατών.
Είμαι αποφασισμένη, με τις δυνάμεις που διαθέτω, να σταθώ απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη. Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης. Γι’ αυτό, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια».


Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μίλησαν στο topontiki.gr και ανέλυσαν τον τρόπο που αποχώρησε από την κούρσα η Μιλένα Αποστολάκη η επόμενη μέρα θέλει την πρώην Υπουργό να βρίσκεται περισσότερο κοντά στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα.
Αυτή η παρακινδυνευμένη (λόγω χρόνου) εκτίμηση γίνεται αρχικά διότι η ίδια μιλάει για ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τα ίδια πρόσωπα σε επικοινωνίες που είχαν τόσο με την ίδια όσο και με το περιβάλλον της είχαν καταλάβει ότι η βουλευτής του Βορείου Τομέα δε θέλει συζητά ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία. Οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της κ. Αποστολάκη καθώς θεωρούν ότι είναι ένα πρόσωπο το οποίο έχει κομματική επιρροή και θυμίζουν μάλιστα το γεγονός ότι κατάφερε με την επιστροφή της στην κεντρική πολιτική να εκλεγεί βουλευτής παίρνοντας την έδρα από τον Ανδρέα Λοβέρδου.