ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

«Πολύ αργά για δάκρυα, κ. Σαμαρά»


Δριμύτατη επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γιάννης Φιλιππάκης με άρθρο του που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της Δημοκρατίας και έχει τίτλο «Πολύ αργά για δάκρυα, κ. Σαμαρά». Ο επικεφαλής του εκδοτικού Ομίλου σχολιάζει με δηκτικό ύφος όσα υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός στον ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, εκτιμώντας ότι η εμφάνισή του στην εκδήλωση «κάθε άλλο παρά τιμητική ήταν για τον ίδιο και για την παράταξη της οποίας θέλει να παριστάνει τη φωνή της συνείδησης». Και αυτό γιατί η ομιλία «δεν παρέπεμπε σε όσα συνέβησαν την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή» ο οποίος «τον ανέσυρε από την αφάνεια και την απαξίωση στην οποία είχε περιπέσει μετά τις πολιτικές παλινωδίες του που ακολούθησαν την πτώση της κυβέρνησης το 1993» και, ακόμα, «γιατί θεώρησε ότι απευθύνεται σε πολίτες με μνήμη χρυσόψαρου!»

Ο Γιάννης Φιλιππάκης θυμίζει το παρελθόν Σαμαρά με την Πολιτική Άνοιξη «που με τόσο ενθουσιασμό ίδρυσε» και η οποία «κινήθηκε στον χώρο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ», συνεπώς «καμία σχέση με όσα πομπωδώς μας δήλωσε προχθές».

«Κατάπιε αμάσητα τα Ζάππεια»

Τον κατηγορεί για ΠΑΣΟΚολατρεία «που άρχισε από τη στήριξη της κυβέρνησης Παπανδρέου το 1995, με την εκλογή Στεφανόπουλου, και έφτασε στο απόγειό της με την περίφημη συγκυβέρνηση-σφιχτό εναγκαλισμό του 2012».

Δεν παραλείπει να θυμίσει τις πιέσεις την εποχή των μνημονίων «όταν κατάπιε αμάσητα τα Ζάππεια και δήλωσε στη Φράου Μέρκελ το περίφημο "ουδείς αναμάρτητος"», ενώ του αποδίδει ευθύνες για τη «μετάλλαξη» της Ν.Δ «από κόμμα που εξέφραζε τον Ελληνα νοικοκύρη και τις πιο λαϊκές τάξεις, σε ένα νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα "μισθοφόρων" προερχόμενων από τον ΛΑΟΣ, το Ποτάμι και το σημιτικό ΠΑΣΟΚ».

Του αποδίδει συμπόρευση με την ολιγαρχία («κάνεις δεν έχει λησμονήσει τη "δωρεά" που έκανε με το Ελληνικό, αλλά και μια σειρά άλλων παροχών, σε μεγαλοεργολάβους») και τον μέμφεται για επιλογές προσώπων, μεταξύ των οποίων και «βαστασόιμπλεδων Βορίδη και Γεωργιάδη».

«Εξαΰλωσε τις οικονομίες των Ελλήνων»

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται για τον πρώην πρωθυπουργό και όσα είπε στην ομιλία του: «Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει την καταστροφή στην οποία μέσω PSI οδήγησε τη χώρα, με μπροστινό ακόμα μία σημιτική καρικατούρα; Το γεγονός ότι μηδένισε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και εξαΰλωσε τις οικονομίες μιας ζωής χιλιάδων Ελλήνων ταιριάζει με κάποια υπερήφανη εθνική πολιτική;»

Ο εκδότης απορώντας αν είχε μετανοήσει ο Αντώνης Σαμαράς πραγματικά για όλα τα πεπραγμένα του, θέτει το ερώτημα «γιατί παραμένει στο κόμμα αυτό έχοντας ψηφίσει και με τα δυο χέρια τα περισσότερα νομοθετήματα-τερατουργήματα;» και δίνει ο ίδιος ο αρθρογράφος την απάντηση: «…γιατί παρέμεινε και τώρα "επαναστάτησε"! Γιατί απώλεσε κάθε ελπίδα να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας ή Ευρωπαίος επίτροπος ή έστω επίτροπος του Ιερού Ναού της Υπαπαντής στην Καλαμάτα. Γιατί περίμενε να βυθιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ευρωεκλογές για να υιοθετήσει ιδέες και αρχές που απεύχετο μετά βδελυγμίας».

Στην κατάληξη του άρθρου ο Γιάννης Φιλιππάκης ευχαριστεί τον Αντώνη Σαμαρά «που μας διαβάζετε ανελλιπώς» και σημειώνει: «Ξέραμε ότι κάποτε θα σας φανούν χρήσιμα όσα θαρραλέα υποστηρίζουμε από την πρώτη μέρα έκδοσής μας. Δεν σας ευχαριστούμε όμως γιατί, ενώ υποδύεστε οψίμως τη συνείδηση της παράταξης, αποτελείτε τον Εφιάλτη της».

- από το harddog