ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Τρελό καλοκαίρι στου Κυριάκου


Καύσωνας έως 43 βαθμούς Κελσίου, με το ακριβότερο ρεύμα, με τα ακριβότερα τρόφιμα και ποτά, με τους μικρότερους μισθούς και με την ασθενέστερη αγοραστική δυνατότητα. Αυτά συμβαίνουν στη... χώρα του Κυριάκου, ενός πρωθυπουργού που όσο περνάει ο καιρός μας στοιχίζει ακριβότερα!

Αισχροκέρδεια, διάλυση της Υγείας αλλά και διαφθορά. Βασική δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ασφάλεια του πολίτη. Αυτό όμως που είδαμε ήταν οι υποκλοπές, είδαμε την «ασφάλεια» στα τρένα με την τραγωδία στα Τέμπη, είδαμε την «ασφάλεια» με τις διασυνδέσεις της Greek Mafia μέσα στο κράτος.

Πλέον διαπιστώνουμε το εύρος του κράτους σε όλα τα επίπεδα με τα κυκλώματα που αλωνίζουν, απειλούν και κανονίζουν ποιος θα έχει δουλειά και ποιος όχι. Ποιο μαγαζί θα υπάρχει και ποιο όχι. Και βεβαίως το βλέπουμε στην Υγεία, στα νοσοκομεία.

Για ποια ακριβώς ασφάλεια μιλάμε; Ποια ασφάλεια παρέχει το κράτος στην εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη; Σε ποιο επίπεδο; Ποια ευημερία, ποια ανάπτυξη, ποια επιχειρηματικότητα; Και δεν είναι τα μόνα που συμβαίνουν, ειδικά αυτό το τρελό καλοκαίρι.

Επειδή δεν είμαστε τίποτα… δεύτεροι, πληρώνουμε ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχουμε ακριβά καύσιμα, ακριβά ενοίκια, γενικώς ακριβή στέγη, εφορία που όσο πάει γίνεται απαιτητικότερη προς τους μικρομεσαίους, προς τους επαγγελματίες και γενικώς προς τους φορολογούμενους. Έχουμε ακριβότερο καφέ - ειδικά αν αποφασίσουμε να κάτσουμε να τον πιούμε σε κανονικό φλιτζάνι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει γίνει ασύμφορη. Φαίνεται εδώ και καιρό, αλλά, όπως συμβαίνει στη ζωή, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Είναι η ελπίδα των ψηφοφόρων που θέλουν να δουν κάτι να σώζεται. Δεν υπάρχει πλέον ελπίδα πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Έχει μείνει μόνο η ελπίδα να μην δούμε τα χειρότερα.

Όμως αυτό το καυτό καλοκαίρι μάλλον θα πεθάνει κι αυτή η έσχατη ελπίδα στη χώρα που κυβερνά ο Κυριάκος…

Αυγή / editorial