ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Στο κυριακάτικο φύλλο και το σάιτ της ΑΥΓΗΣ θα απορροφηθούν οι εργαζόμενοι...


...αλλά με αναπροσαρμογή των μισθών τους

Mε τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αυγή», παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ και της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος ΚασσελάκηςΣτη συνάντηση που κράτησε περισσότερο από 2 ώρες ο Κασσελάκης συνομίλησε με όλους τους εργαζόμενους, απαντώντας στα ερωτήματα που του τέθηκαν και κατόπιν συνομίλησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Αγκάθι για την όποια λύση αποτελούν τα οικονομικά δεδομένα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 4 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση κάθε χρόνο, εκ των οποίων στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα πάγια έξοδα του, όταν τα κομματικά μίντια κοστίζουν 3,5 εκατομμύρια κάθε χρόνο, σύμφωνα με όσα είπε ο οικονομικός διευθυντής, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης.

Το σίγουρο είναι ότι η έκδοση του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή» εξακολουθέι να βρίσκεται στον αέρα. Ο Στ. Κασσελάκης επέμεινε στις δύο προτάσεις που ανάφερε και χθες, και αφορούν είτε να αναλάβουν την εφημερίδα οι εργαζόμενοι (χωρίς χρέη) είτε η «Αυγή» να πωληθεί σε ιδιώτη μέτοχο. Ο Στ. Κασσελάκης αναμένει την απάντηση των εργαζομένων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Οπως ειπώθηκε δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο κυριακάτικο φύλλο και στην ιστοσελίδα του μέσου, στα πρότυπα των ιδιωτικών ΜΜΕ, αλλά με αναπροσαρμογή των μισθών τους.
Ως προς το μέλλον της «Αυγής», η πρόταση Κασσελάκη υπάρχουν δυο δρόμοι, είτε αυτός της αυτοδιαχείρισης του μέσου, καθαρού από χρέη και υπό την μορφή συνεταιρισμού, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», είτε με την μορφή συνδιαχείρισης, όπου το 50% των μετόχων θα μείνουν στο κόμμα και οι υπόλοιπες θα εξαγοραστούν από τους εργαζόμενους.