ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: 75 μέρες φαγούρα!


Εγώ που είμαι ολίγον βλαχαδερό, το είχα πει με όρους αυτοκινητιστικούς όταν με είχε καλέσει ο Μελιγγώνης: «Πιο γρήγορο αυτοκίνητο από το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά δεν υπάρχει. Μιλάμε τώρα ότι κάνει το μηδέν εκατό σε ενάμιση δευτερόλεπτο»!
Η Ράνια Τζίμα, πάλι, το διατύπωσε πιο κομψά στο προχθεσινό “Βήμα”:
«Αν υπάρχει πάντως ένα σίγουρο στοιχείο στο οποίο μπορούν να επενδύσουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι το DNA των Πασόκων, που είναι DNA εξουσίας. Οι δρόμοι βεβαίως που ανοίγονται για να φτάσει κανείς εκεί είναι πολλοί και διαφορετικοί».

Ποτέητο, ποτάτο που θα λέγανε και τα αμερικανάκια, σημασία έχει ότι δεν γίνεται οι πράσινοι να αρκούνται σε ένα τακτοποιημένο και νοικοκυρεμένο κόμμα όπως αυτό του Ανδρουλάκη.
 Ικανός ο Νικόλας, έξυπνος ο Νικόλας, οργανωτικός ο Νικόλας, όποιος πει το αντίθετο απλώς θα πει ψέματα. Πλην όμως, δεν είναι αυτό το ερώτημα των 64.000 δολλαρίων, το ερώτημα των 64.000 δολλαρίων για όσους και όσες το σκέφτονται να ρίξουν το κουκί στις εσωκομματικές του Οκτωβρίου είναι ένα και μοναδικό:
Αυτός ή αυτή που θα εκλέξουμε, μπορούν να μας οδηγήσουν στην εξουσία;

Και δεν αφορά μόνο στους σπλήνα πράσινους η φασούλα, αφορά και σε εκείνους με εκείνες που κάποτε συγκροτούσαν τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Τη νίκη σκέφτονται, τη νίκη ποθούν, μπας και ξεφορτωθούν τους γαλάζιους και την ευλογία τους. Ναι, οι Πασόκοι τρέφονται από την πρωτιά, δίκιο έχει η Ράνια, αλλά η πρωτιά αφενός θα εξυπηρετήσει τους ίδιους και αφετέρου θα ανακουφίσει κόσμο και κοσμάκη…

Κι επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο, το ‘παμε, θα δούμε πολλά και πριν και μετά από τις εσωκομματικές. Με απώτερο στόχο την εξουσία πάντα, είτε έρθει μέσα από τις προσπάθειες του κόμματος, είτε μέσα από ένα ευρύτερο αντικυβερνητικό μέτωπο. Όπως Γαλλία ας πούμε, αλλά δίχως Μελανσόν που είναι έτοιμος να τα κάνει ρόιδο ανά πάσα στιγμή…
Σήμερα, πάντως, είμαστε ακόμη στον Ιούλιο και αφού ο κόσμος δεν επιτρέπεται να πάει διακοπές (φερμπότεν ως τις 31 Αυγούστου!), βγάζει άχτι του στο στοίχημα. Και “ασημώνει” υποψήφιους και υποψήφιες, μπας και βγάλει κάνα φράγκο και από Σεπτέμβριο ξαναγνωρίσει τη γλύκα του μπιτσόμπαρου και του μοχίτο.

Οπότε τι μας λένε οι αλογομούρηδες; Μας μολογάνε ότι ο Δούκας είναι σταθερά πρώτος με απόδοση λίγο κάτω από το 2, με δεύτερο τον νυν πρόεδρο Ανδρουλάκη να στριφογυρνάει γύρω από το 2,5. Τρίτος με ανοδικές τάσεις ως το Σάββατο που αναπροσαρμόσθηκε το κουπόνι ήταν ο Γερουλάνος που ξεκίνησε από απόδοση 9 και την είχε φορτσάτος κατεβάσει στο 5. Ώσπου μπήκε στο παιχνίδι η Διαμαντοπούλου

Η οποία Διαμαντοπούλου, οφείλει να της το αναγνωρίσει κανείς, παρά την μακρά αποχή από τα τεκταινόμενα στην Χαριλάου Τρικούπη πλασαρίστηκε πολύ καλά. Απόδοση 5 παρακαλώ, ατάκα κι επί τόπου, με τον Γερουλάνο να υποχωρεί στο 6 και τους Κατρίνη, Γιαννακοπούλου και Αποστολάκη να την παρακολουθούν από πολύ μακριά με αποδόσεις 17, 30 και 50 αντιστοίχως. Φρόντισε μάλιστα η Άννα να δείξει από νωρίς τα δοντάκια της, σε μια είδηση που πέρασε στα “ψιλά”, αλλά υποψίασε αρκετά παιδάκια με προϋπηρεσία στην ενεργό πολιτική:
Ζήτησε οι εσωκομματικές εκλογές να διεξαχθούν παρουσία εθελοντών δικηγόρων, «με στόχο να ενισχυθεί η εύρυθμη λειτουργία μιας πολύπλοκης διαδικασίας, να προστεθεί αξιοπιστία, από την οποία έχουμε όλοι να κερδίσουμε».
Όπως καταλαβαίνετε, η πρώην επίτροπος έχει αρχίσει ήδη να αμφισβητεί το αποτέλεσμα, πριν καν στηθούν οι κάλπες…

Υ.Γ. 1:
Να μη γελιόμαστε παιδιά, ένα είναι το διακύβευμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ: Αν στο μαγαζί θα κάνουν κουμάντο οι πράσινοι ή οι γαλάζιοι. Οι πολύ συγκεκριμένοι γαλάζιοι!

Υ.Γ. 2:
Ο τίτλος είναι κλεψουάρ από επιτυχημένο πρωτοσέλιδο των “Νέων”. Με την αγάπη μου!

Χρήστος Ξανθάκης