Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι εκβίαζαν καταστηματάρχες - Εβγαζαν 700.000 ευρώ τον χρόνο


Πάνω από 700 χιλ. ευρώ ήταν το οικονομικό όφελος για τους 14 δημοτικούς αστυνομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση εκβιασμού καταστηματαρχών και χρηματισμού.
Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων 9 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης των «Αδιάφθορων» της ΕΛ. ΑΣ. κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 439.140 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και ρολόγια.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, οι συλληφθέντες φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας να τους δίνουν χρήματα, προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και -αν το έκαναν- να μη βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν.

Για τους συλληφθέντες σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου και συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και του κώδικα μετανάστευσης.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 9 υπάλληλοι, που δεν είχαν ρόλο ως μέλη της οργάνωσης, αλλά υποβοηθούσαν το έργο της, χωρίς διαρκή συμμετοχή.