ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

41ΤΑΚΑΤΟ; Λουλούδια παντού. 28ΤΑΚΑΤΟ; Φυλλοξήρα…


Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω!
Και δια του λόγου το αληθές, υπενθυμίζω κάτι που είχα γράψει στο Newpost, λίγες μέρες μετά από τις ευρωεκλογές:
«Οι Ακροκεντρώοι κλαίνε παιδιά, στους Ακροκεντρώους τρέχει το δάκρυ κορόμηλο! Οι μισθοφόροι της Εξουσίας οδύρονται, που βλέπουν τώρα ότι τα κάθε είδους μεγάλα αφεντικά μπορεί να μη χρειάζονται και τόσο πολύ τις επίζηλες υπηρεσίες τους. Καλοί είναι για τα νταλαβέρια, καλοί είναι για συγκάλυψη, καλοί είναι για να σκούζουν στα σόσιαλ και στα ορίτζιναλ μίντια και αναμφιβόλως στήθηκαν έξω από τα εκλογικά τμήματα από τις επτά το πρωί. Δεν στάθηκαν ικανές, ωστόσο, οι άοκνες προσπάθειές τους για να αποτρέψουν την διολίσθηση (κομψά το λέω, Μάκη μου) στις ευρωεκλογές και να ανακόψουν την όχι και τόσο ευκαταφρόνητη άνοδο των ακροδεξιών σχηματισμών. Και πλέον τίθεται σε αμφισβήτηση η χρησιμότητά τους στo ευ ζην της κυβερνήσεως, καθώς και στη δυνατότητά της να απορροφά τους κοινωνικούς κραδασμούς. Δύσκολοι καιροί για Βαράγγους…»
Πριν από ενάμιση μήνα τα έγραφα τα ανωτέρω και πριν αλέκτορα φωνήσαι που λέγαμε και στις εφημερίδες, μπαμ και μπουμ οι μπαλωθιές (είναι από Κρήτη ο Κυριάκος, μην το ξεχνάμε) στους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων. Με κάποια από τα εξόχως προβεβλημένα πρόσωπα της νεοδημοκρατικής «πράσινης διεύρυνσης» (καλημέρα κυρία Ζέφη μου!) να παίρνουν την άγουσα για το χρονοντούλαπο. 
Γιατί όλα πάνε καλά, τα λουλούδια ανθίζουν, τα πουλάκια κελαηδάνε, οι μελισσούλες ζουζουνάνε όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα των εκλογών και πλάι στο σήμα του κόμματός σου φιγουράρει το εντυπωσιακό 41ΤΑΚΑΤΟ. 
Όταν όμως διολισθαίνεις (γλυκά το λέω Μάκη μου) στο καταραμένο 28ΤΑΚΑΤΟ, με συμμετοχή μάλιστα μόλις τεσσάρων στους δέκα, τότε ανοίγει μάτι και σηκώνει κεφάλι η τρισκατάρατη απονομιμοποίηση. Και μαζί της αναπουπουλιάζουν τα κάποτε χειμαζόμενα «δικά μας τα παιδιά»…

Βλέπε, ας πούμε, και το στόρι με την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που ήταν να πάει η Κατερίνα Φουντεδάκη και σηκώσανε παντιέρα Τζόλυ Ρότζερ οι γαλάζιοι βουλευτές διότι δεν γουστάρανε τις θέσεις της υποψηφίας για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία και είπε το Μαξίμου «άφεριμ» και έστειλε στη θέση της (όπως αποκάλυψε η υπεργάτουλας «Μικροπολιτικός»), την καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στην Πάντειο Ισμήνη Κριαρή, η οποία, μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Βιοηθικής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδόξων Βουλευτών και μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής της Ιεράς Συνόδου και διαμαρτυρίες μηδέν και πέρασε η υποψηφιότητα με φλάινγκ κάλορς που λένε και στο Στέητς!

Αλλά μιας και μιλάω για Ιερά Σύνοδο δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε ένα προ ημερών ειδησάριο της «Καθημερινής», που πέρασε σχετικώς απαρατήρητο. Ένα όχι και τόσο ασήμαντο ειδησάριο, που σημείωνε ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απέστειλε βαρυσήμαντη επιστολή στον πρωθυπουργό. Και έθιγε εκεί αφενός «την ολοκλήρωση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας με τις δομές που έχουν ξεκινήσει» και αφετέρου «το μέγα πρότζεκτ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας».
Από θέση ισχύος πλέον και αναμφίβολα ο Ιερώνυμος, μιας και στο 41ΤΑΚΑΤΟ με συμμετοχή 54 % δεν πας και τόσο εύκολα κόντρα. Στο 28ΤΑΚΑΤΟ, όμως, με συμμετοχή τεσσάρων στους δέκα, όχι μόνο τζαρτζάρεις αλλά ρίχνεις σπρωξίδι και αγκωνίδι και κουτουλίδι πολύ άνετα. Τι δηλαδή, δεν μπορεί μια Κυριακή με καλές καιρικές συνθήκες να κατεβάσει ένα εκατομμύριο κόσμο στις Εκκλησίες ο Αρχιεπίσκοπος και να τρίψει τις μουρίτσες τόσο των προβληματισμένων γαλάζιων όσο και των απελπισμένων ακροκεντρώων;

Χρήστος Ξανθάκης