ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Πολιτικός σεισμός στην Κύπρο: Ο YouTuber Φειδίας τρίτη πολιτική δύναμη


Πολιτικός σεισμός στην Κύπρο καθώς πίσω από τα δύο μεγάλα κόμματα, τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) και το ΑΚΕΛ, τρίτη πολιτική δύναμη καταγράφεται ένας YouTuber, ονόματι Φειδίας.Συγκεκριμένα ο 24χρονος TikToker - YouTuber Φειδίας Παναγιώτου άγγιξε το 20% και εκλέγεται ευρωβουλευτής
Αν και μόνος του, πλησίασε τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και άφησε πίσω του ιστορικά κόμματα της Μεγαλονήσου όπως το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Πίσω του έμειναν επίσης το ακροδεξιό ΕΛΑΜ, το Κίνημα Οικολόγων, η ΔΗΠΑ και άλλα μικρά κόμματα.
Η επιτυχία του Φειδία Παναγιώτου στέρησε την μία από τις δύο έδρες του ΑΚΕΛ και άφησε εκτός Ευρωκοινοβουλίου την ΕΔΕΚ η οποία είχε μία έδρα. Στην αλλαγή του πολιτικού χάρτη συνέβαλε και η άνοδος του ακροδεξιού ΕΛΑΜ, το οποίο μπαίνει για πρώτη φορά στη Ευρωβουλή.
Τα ποσοστά όπως διαμορφώθηκαν με καταμετρημένο το 80% των ψήφων είναι:
  • ΔΗΣΥ 24,7% (2 έδρες),
  • ΑΚΕΛ 21,7% (1 έδρα),
  • Φειδίας Παναγιώτου 19,4% (1 έδρα),
  • ΕΛΑΜ 11.2% (1 έδρα) και
  • ΔΗΚΟ 9,6% (1 έδρα).
Ο Φειδίας Παναγιώτου δήλωσε πως και ο ίδιος δεν περίμενε αυτό το ποσοστό, γιατί όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εκλεγεί, καθώς θα έπρεπε να κερδίσει κόμματα με μηχανισμούς και πλήρη ψηφοδέλτια. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν έχει ψηφίσει ποτέ του, δεν έχει εκλογικό βιβλιάριο και δεν έχει ιδέα από πολιτική και ΕΕ.
 Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν διατύπωσε καμία θέση σε κανένα πολιτικό θέμα, δηλώνοντας πως όταν εκλεγεί θα μάθει και κυρίως για ό,τι χρειάζεται συμβουλεύεται το YouTube και τα social media.