ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Όταν o Κασσελάκης είδε τον Μπελογιάννη να κρατάει την «Αυγή»


Μπορεί να μην έχει σχέση με την ιστορική Αριστερά ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά συγκινείται από αυτήν. Το είπε στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1, σήμερα, μιλώντας για την εφημερίδα «Αυγή».
«Συνειδητοποιώ ότι μπορεί να είμαι ένας νέος άνθρωπος που δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα 21 χρόνια αλλά συγχρόνως έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία», είπε, σημειώνοντας για την «Αυγή» ότι είναι μία «εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο εν μέσω μεγάλων αγώνων». Και πρόσθεσε και το εξής: «Όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο, είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είδα την Αυγή, να την κρατάει σε μία φωτογραφία του».
Όλα καλά κι όλα ωραία και πραγματικά συγκινήθηκα κι εγώ με τη συγκίνησή του, απλώς υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Η «Αυγή» εκδόθηκε μήνες μετά το θάνατο του Μπελογιάννη. Το πρώτο φύλλο της «Αυγής» βγήκε στις 24 Αυγούστου του 1952 ενώ ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου 1952.
Να τον είδε να κρατάει την εφημερίδα είναι λίγο δύσκολο όπως καταλαβαίνετε. Εκτός αν κρατούσε το pdf του φύλλου και μπερδεύτηκε ο πρόεδρος.
Δ. Κανελλόπουλος / ΕφΣυν