ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

H «Αυγή» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας


Πιστή στη θέση υπέρ των διεκδικήσεων για την ισότητα και την ορατότητα, η ΑΥΓΗ ντύνεται τις επόμενες ημέρες στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με ορίζοντα το Athens Pride 2024, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «ένας νόμος δεν αρκεί», το οποίο συμπυκνώνει αφενός τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των LGBTQI+ ατόμων, αφετέρου ορίζει τις μάχες του μέλλοντος.

Η νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο και στην τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια σίγουρα αποτελεί ένα ορόσημο και το επιστέγασμα πολλών ετών σκληρών προσπαθειών, ωστόσο η πραγματική κοινωνική αλλαγή δεν συντελείται μόνο επειδή ψηφίζεται ένας νόμος. Ο αποκλεισμός ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων συνεχίζεται στον εργασιακό και στον δημόσιο χώρο, στην Υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Επομένως, η μάχη για το δικαίωμα στην ισότητα, στη συμπερίληψη και στην ορατότητα συνεχίζεται.

Η ΑΥΓΗ, από την έναρξη της λειτουργίας της, η οποία μετράει μέχρι σήμερα 72 χρόνια, ήταν πάντα στο πλάι όσων πάλευαν για κοινωνική δικαιοσύνη. Στήριζε πάντα τις μάχες της εκάστοτε εποχής για ισότητα, ελευθερία και δημοκρατία. Με αυτή τη συμβολική κίνηση, να κυκλοφορήσει το λογότυπο της έντυπης ΑΥΓΗΣ και σε όλα τα social media στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας συνεχίζει να στηρίζει όλ@ όσ@ διεκδικούν μια καλύτερη ζωή απέναντι σε οποιονδήποτε αποκλεισμό.