ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ντοκιμαντέρ του ERTFLIX με τον Παύλο Τσίμα για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»


Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο για ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας ήρθε στο ERTFLIX. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία», που είναι διαθέσιμο στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, από σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και γυρίστηκε επ’ ευκαιρίας της 150ης επετείου του Ξενοδοχείου.

Ζωντανεύοντας την ιστορία με τη φωνή του Παύλου Τσίμα που ανέλαβε την αρχισυνταξία και την αφήγηση, αλλά και με μουσική που συνέθεσε ο Μίνως Μάτσας, το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη διαχρονική σχέση της Μεγάλης Βρεταννίας με την εξέλιξη της Αθήνας: 
«Στην ιστορική σκιά του Παρθενώνα, 150 χρόνια τώρα, ένα Ξενοδοχείο γράφει τη δική του ιστορία. Στα σαλόνια της Μεγάλης Βρεταννίας χτυπούσε η καρδιά της πόλης. Στα δωμάτιά της φιλοξενήθηκαν μορφές θρυλικές, στους διαδρόμους της παίχτηκε και κρίθηκε πολλές φορές η μοίρα της Ελλάδας και κάτω από τα παράθυρά της έκανε παρέλαση η Ιστορία…».

Το σενάριο που υπογράφει η Νατάσα Σέγκου παρουσιάζει τις μαρτυρίες προσωπικοτήτων, όπως ο ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου «Μεγάλη Βρεταννία – Ένα ξενοδοχείο-σύμβολο» Άγγελος Φ. Βλάχος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, πρώην αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. και δισέγγονος του Ευστάθιου Λάμψα Απόστολος Δοξιάδης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Κώστας Κωστής, ο πλοιοκτήτης και βασικός μέτοχος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Θανάσης Λασκαρίδης και η πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Χλόη Λασκαρίδη.

Αρχισυνταξία-αφήγηση: Παύλος Τσίμας
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης
Σενάριο: Νατάσα Σέγκου
Διευθυντής φωτογραφίας: Κωστής Νικολόπουλος
Μοντέρ: Θοδωρής Παπαδουλάκης, Στέλιος Μανταδάκης
Ηχολήπτες: Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Δημήτρης Κουκουβάνης
Ενδυματολόγος: Νατάσα Σαρρή
Μουσικός: Μίνως Μάτσας
Ηθοποιός: Νεφέλη Κουρή
Εκτέλεση παραγωγής: Indigo View
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ