ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Γιατί απομακρύνθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου;


Η δυσκολία της να αναμετρηθεί επαρκώς με τα θέματα της καθημερινής διαχείρισης του υπουργείου, που υπολειπόταν της συνεχούς δημόσιας προβολής της, ή το γεγονός ότι είναι βουλευτής Α’ Πειραιά και διατηρεί άψογες σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του λιμανιού και μεγαλοεκδότη Ευάγγελο Μαρινάκη
Τι από τα δύο μέτρησε περισσότερο στην κρίση του πρωθυπουργού για την απομάκρυνση της Δόμνας Μιχαηλίδου από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο οποίο είχε αναλάβει μόλις πριν από ένα εξάμηνο; Ή μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην απόφασή του να θέσει εκτός την νεαρή τεχνοκράτισσα υπουργό μέτρησε και τα δύο, αν κρίνουμε και από το πρόσθετο στοιχείο ότι σε αυτήν την κυβερνητική σύνθεση δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής ή πολιτευτής της Α’ Πειραιά, που θεωρείται πόλη επιρροής του κ. Μαρινάκη, με τον οποίο υπάρχει διατάραξη των σχέσεων.

Ακόμη κι αν τα ανωτέρω ερωτήματα θεωρηθούν εικασίες και η απομάκρυνση της κ. Μιχαηλίδου αποδειχτεί απλώς συνέπεια της αποκαλούμενης καραμπόλας και έχει βάση η υπόσχεση που φέρεται να της έδωσε ο πρωθυπουργός όταν την ενημέρωσε λέγοντας ότι θα την αξιοποιήσει μελλοντικά, το βέβαιο είναι ότι τα μηνύματα στο Μαξίμου από συναδέλφους της υπουργούς για «θέματα που δεν προχώρησαν» στο Εργασίας, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Μάλιστα πληροφορίες φέρουν τον μέχρι χθες υφυπουργό Εργασίας, Β. Σπανάκη, με τον οποίο υπήρχε πολύ κακή σχέση, να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του για το ανύπαρκτο έργο της υπουργού, η οποία παρ’ όλα αυτά δεν είχε και τον απαιτούμενο χρόνο για να αποδείξει τις ικανότητές της.

- απόσπασμα από ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοψίνη στην ΕφΣυν (ΕΔΩ)





Το αξίωμα της υπουργού αναλαμβάνει η μέχρι χθες υπ. Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για την οποία κυριαρχεί η πεποίθηση ότι «τελειώνει όποια δουλειά αναλαμβάνει».