ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Για λογοκλοπή έχει καταδικαστεί υποψήφιος της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσίευμα - Να αποπεμφθεί ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής

Υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε καταδικαστεί τελεσίδικα το 2019 για λογοκλοπή, επειδή οικειοποιήθηκε πνευματική ιδιοκτησία και συγκεκριμένα αποσπάσματα συγγραφής συναδέλφου του υπογράφοντας ότι ήταν δικά του.
Τα παραπάνω ισχυρίζεται δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ieidiseis.gr , αναφέροντας πως ο ίδιος είχε προσπαθήσει να εκφοβίσει με ποινικές διαδικασίες τον δικηγόρο, ο οποίος είχε δει να έχουν αντιγραφεί αυτούσια έξι σελίδες κειμένου, που είχε γράψει ο ίδιος και είχε στείλει να δημοσιευτεί σε συλλογικό έργο για δημοσίευση στο «Oxford Univercity Press», όπως είχαν συμφωνήσει.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως το δικαστήριο αποφάσισε πως ο εν λόγω υποχήφιος δολίως τον συκοφάντησε σε εξώδικη δήλωση που επέδωσε σε πρώην εργοδότες του, ενώ ακολούθησε δίωξη σε βάρος του για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ieidiseis.gr, τον Οκτώβριο του 2022, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής προσέγγισε τον δικηγόρο για συμβιβασμό και κατέληξαν σε συμφωνία για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, με τον δικηγόρο να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη με αποτέλεσμα να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών ως προς τον δόλο για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε με ανακοίνωσή της την αποπομπή του υποψήφιου από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σχολιάζοντας πως «η δόλια – κατά το δικαστήριο - προσβολή και οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύει από τι υλικά είναι φτιαγμένη η δήθεν "αριστεία" της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη: από ψέμα, θράσος, υποκρισία και παρανομίες».

Συκοφαντία λέει ο υποψήφιος της ΝΔ

Για «χυδαία στοχοποίησή του» κάνει λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Ορέστης Ομράν, σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα του ieidiseis.gr  πως έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ζήτησε την αποπομπή του.
Με δήλωσή του υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει «καμία ποινική δίκη, πόσω μάλλον ποινική καταδίκη», υποβαθμίζοντας την υπόθεση σε «ανύπαρκτο θέμα».
Η δήλωση του Ορέστη Ομράν έχει ως εξής:
«Η χυδαία στοχοποίησή μου για ένα ανύπαρκτο θέμα είτε κρύβει δόλο, είτε άγνοια, είτε και τα δύο ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει καμία ποινική δίκη, πόσω μάλλον ποινική καταδίκη, όπως ψευδώς αφήνει να εννοηθεί το δημοσίευμα που έσπευσε να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε για την συγκεκριμένη, ούτε για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση. Το Ποινικό Μητρώο μου είναι πεντακάθαρο.
Μέσα στους 2,5 μήνες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, αυτή είναι η δεύτερη φορά που μου επιτίθενται με ανυπόστατα δημοσιεύματα. Την πρώτη φορά μου ζήτησαν συγγνώμη και δημοσίευσαν την απάντησή μου. Τώρα, την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα, στις 6 το πρωί, μια ιστοσελίδα προχωρά σε μια άθλια συκοφαντία, και δύο ώρες αργότερα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει δελτίο τύπου με βάση αυτό το δημοσίευμα και επιτίθεται σε μένα και στο κόμμα μου με τις γνωστές τραμπικές μεθόδους που προσφάτως έχει εισαγάγει ο αρχηγός τους.
Και ερωτώ: Είναι τυχαίο που στοχοποιούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου; Ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει. Αποτελεί λοιπόν τίτλο τιμής για μένα να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, επειδή προφανώς δεν αντέχει την καθημερινή ισοπέδωση που υφίστανται τα στελέχη του στο δημόσιο διάλογο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι αυτονόητο ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου».