ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Δυο «υπερκομματικά» πρωτοσέλιδα σε τρεις ημέρες


Με δυο πρωτοσέλιδα σε τρεις ημέρες, τα Νέα μοιράζουν ισομερώς, ή σχεδόν, το όγκο των εσωτερικών προβλημάτων και των εξελίξεων στα τρία κορυφαία κόμματα της Βουλής. Σε ρόλο «υπερκομματικής» εφημερίδας –κάτι που δεν τη χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο επί των ημερών Άλτερ Έγκο – αφιέρωσε το κοινό βασικό της θέμα σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, γράφοντας:
■Την Τρίτη, 25 Ιουνίου: «Νέα Δημοκρατία Ψίθυροι… - ΠΑΣΟΚ… κραυγές… – ΣΥΡΙΖΑ …και κατηγορώ»
■Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου: ΘΕΜΑ 1 ΝΔ Εκρήξεις – ΘΕΜΑ 2 ΣΥΡΙΖΑ Παραιτήσεις – ΘΕΜΑ 3 ΠΑΣΟΚ Συμφωνίες».
Κι στις δύο περιπτώσεις τα θέματα «ανοίγουν» σε πολλές σελίδες με μεγάλη κάλυψη σε ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλια. Την Πέμπτη, στο άρθρο της δεύτερη σελίδας και υπό τον τίτλο «Κρίσεις», η εφημερίδα σημειώνει ότι «τα τρία βασικά κόμματα του δημοκρατικού πολιτικού τόξου δοκιμάζονται το καθένα από μια διαφορετικού είδους εσωτερική περιδίνηση». Θεωρεί και διευκρινίζει, πάντως, ότι «οι κρίσεις δεν είναι ίδιες και προφανώς ούτε τα διακυβεύματα».
Το άρθρο καταλήγει με παραινέσεις προς τα τρία κόμματα: «Είναι παραπάνω από κρίσιμο για τη χώρα ενόψει ενός περιβάλλοντος πολυκρίσης οι τρεις χώροι να βρουν τον βηματισμό τους αλλά ακόμα και κοινούς τόπους δεδομένης και της ρευστότητας και της επισφάλειας και των πολλών δοκιμασιών που έχουμε μπροστά μας».
Στα περιεχόμενα-χτυπήματα του βασικού θέματος, που παραπέμπουν στις εσωτερικές σελίδες, διαβάζουμε (ότι εξηγεί) «Γιατί ο Κασσελάκης επιμένει στη συζήτηση για τα μαύρα ταμεία». Η εξήγηση προφανώς βρίσκεται στην αναφορά που κάνει ο Χρήστος Παπαχρήστου. Γράφει στη στήλη του («Στίγμα») ότι ο Κασσελάκης «επιμένει για τα "μαύρα" με τα οποία, όπως εμμέσως καταγγέλλει, συντηρούνταν τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ – και προφανώς και η "Αυγή"», καθώς ότι «αφού κόπηκαν τα "μαύρα", έλαβε επίπονες αποφάσεις».

- από το harddog