ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η σταθερότητα του φόβου


Είμαστε, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα της Ελλάδας. Οι πέτρες έμειναν στη θέση τους. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, τα όργανα του οποίου έχουν να συνεδριάσουν μήνες. Ο,τι θέλει ο αρχηγός γίνεται και όποιος έχει αντίρρηση μακριά.

Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα που ισχυρίζεται ότι νοικοκύρεψε την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή χρωστάει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ (το πιο χρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη) και έκανε την πιο ακριβή προεκλογική εκστρατεία στην Ευρώπη. Δεν μας λέει τις ρυθμίσεις που συμφώνησε με τις τράπεζες, ξέρουμε όμως ότι ούτε σε έναν αιώνα δεν πρόκειται να ξεπληρώσει τα χρέη του. Προφανώς, πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια την οποία διακινούν οι λαϊκιστές. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα που μοιράζει χρήματα του ελληνικού λαού στους «ημετέρους» με απευθείας αναθέσεις. Τα δικά του παιδιά πρέπει να ανταμειφθούν. Και όταν πιάνονται στα πράσα, μιλάνε για σκευωρία και τοξικότητα.

Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, που κάνει τα πάντα για να κουκουλωθεί το έγκλημα των Τεμπών. Σιγά τώρα που θα δώσει βάση στις εκθέσεις των ανεξάρτητων ειδικών και στις καταγγελίες των οικογενειών των θυμάτων. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, ο επικεφαλής του οποίου –που είναι και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ– αλλάζει τις συνθέσεις των Ανεξάρτητων Αρχών για να μην υποχρεωθεί να απολογηθεί για την ωμή παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου. Είναι ο ιδιοκτήτης της χώρας, θα παρακολουθεί όποιους και όποιες γουστάρει για εθνικούς λόγους βεβαίως-βεβαίως και δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, που κατηγορεί για ανθελληνισμό όλους όσοι, είτε είναι ντόπιοι είτε είναι ξένοι, ασκούν κριτική στις πολιτικές του και αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα στα οποία είναι μπλεγμένα κορυφαία στελέχη του. Είναι δεδομένο ότι εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί συνωμοτούν για να βλάψουν την πατρίδα και τον πολυχρονεμένο ηγέτη της, που επάξια στέκεται ψηλά στο βάθρο της προσφοράς στο έθνος, δίπλα στον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Τη σκόνη του τρώει ο Ανδρέας Παπανδρέου κι ας έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών στο ερώτημα ποιος ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης. Φαύλοι που νοσταλγούν ένα φαυλεπίφαυλο παρελθόν.

Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, που παράγοντές του έβαλαν την υπογραφή τους για να εξαχθεί το παράνομο λογισμικό Predator, το οποίο υποτίθεται πως ούτε είχαμε ούτε χρησιμοποιήσαμε. Αντί να το αποθεώνουμε που κάνει εξαγωγές, το αποδοκιμάζουμε. Αγνώμονες με τη βούλα. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, που ζητάει από τη Δικαιοσύνη να συμπεριφέρεται καταπώς το βολεύει, δηλαδή να κυνηγάει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να προστατεύει τους ανθρώπους του. Αυτό δα έλειπε, να αφήσει τους δικαστές και τους εισαγγελείς να κάνουν του κεφαλιού τους. Αν κάποιοι/ες το τολμήσουν, υπάρχει και η επετηρίδα. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, που έχει γίνει καθεστώς και έχει φασκιώσει τη δημοκρατία. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, που πετάει στα μούτρα των επικριτών του το σαράντα και κάτι τοις εκατό κάθε φορά που αυτοί οι άθλιοι αποθρασύνονται και ζητούν αλλαγή πορείας. Το πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα τερμάτισε δεύτερο στις ευρωεκλογές, πίσω από το κόμμα της αποχής. Η σταθερότητα που πουλάει ο αρχηγός του βγάζει κρίση αντιπροσώπευσης και νομιμοποίησης.

Τάσος Παππάς
Εφημερίδα των Συντακτών (10.6.2024)