ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Είκοσι άγνωστες ιστορίες για αγαπημένα τραγούδια από το ροκ και την ποπ


Είκοσι τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και ταυτίσει με το καλοκαίρι κρύβουν είκοσι απρόβλεπτες, κάποτε συναρπαστικές ιστορίες. Θα τις παρουσιάσει ο Φώτης Απέργης για τις επόμενες δυο εβδομάδες στον Zeppelin 106,7, επαναλαμβάνοντας ένα δημοφιλές αφιέρωμα του 2020.

Ένα από τα τραγούδια αυτά, γραμμένο από τους Kinks, υμνεί ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο απόγευμα, αλλά στην πραγματικότητα σχολιάζει σαρδόνια έναν φορολογικό νόμο που είχε ψηφίσει η βρετανική κυβέρνηση των Εργατικών στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Ένα άλλο, που έγινε μεγάλη επιτυχία από τον Λι Χέιζλγουντ και τη Νάνσι Σινάτρα, μιλάει για την αφέλεια με την οποία ένας άντρας παραδίδεται στο γλυκό κρασί «ενός αγγέλου» που αποδεικνύεται μικρός διάβολος. Ένα τρίτο, του Ότις Ρέντινγκ, θυμίζει πάντα πώς ο δημιουργός του δεν άκουσε ποτέ τον δίσκο, που έγινε μεγάλη επιτυχία, καθώς σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τρεις μόλις ημέρες αφότου ηχογράφησε το τραγούδι.

Υπάρχει κι εκείνο το κομμάτι που ο Ρίνγκο Σταρ εμπνεύστηκε σε μια κρουαζιέρα στη Σαρδηνία, καλεσμένος στο σκάφος του φίλου του Πίτερ Σέλερς. Αφορμή υπήρξε μια συζήτηση για τη συνήθεια των χταποδιών να χτίζουν το σπίτι τους με πετρούλες και γυαλιστερά αντικείμενα του βυθού σαν μικροσκοπικούς μαγικούς κήπους. Ακόμη, ένα ξέφρενο ροκαμπίλι του Μπομπ Ντίλαν με αναφορές τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Και άλλα πολλά, διαλεγμένα από την εποχή του Εντι Κόχραν και των Beach Boys, έως τη σημερινή του Τσάιλντις Γκαμπίνο.

Από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 και για δύο εβδομάδες αναζητήστε τα 20 τραγούδια και ανακαλύψτε τις ιστορίες πίσω από αυτά. Μόνο στον Zeppelin 106.7!