ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Οργισμένη αντίδραση Τσίπρα - «Χυδαιότητα οι διαρροές πως δεν βοήθησε την Αυγή»


«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση»

Απάντηση σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στην επιστολή που απεστάλη σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για οικονομική ενίσχυση της «Αυγής», δίνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος.
Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι «η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση» και αφήνουν μια σαφή αιχμή: «Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα».
Και προσθέτουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της “Αυγής”. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Η αντίδραση του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού ήρθε έπειτα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μόνο δύο βουλευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη προς τους βουλευτές του κόμματος να συμβάλουν με οικονομική συνδρομή στην ενίσχυση της ιστορικής εφημερίδας, και μάλιστα ότι ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέστειλε «ξεχωριστή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα», στην οποία του ζητά επίσης να συνεισφέρει, «ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε».

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι διακίνησαν αυτή την πληροφορία, περί μη ανταπόκρισης του Αλέξη Τσίπρα στο κάλεσμα για ενίσχυση της εφημερίδας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί αναστάτωση, μετά τις αναφορές των Κασσελάκη και Αποστολάκη για τα μαύρα χρήματα, αλλά και τις παραιτήσεις από τα κομματικά όργανα των Δ. Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τελικά λύση στο τρέχον πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η «Αυγή», δεν είναι οι δωρεές των βουλευτών και ευρωβουλευτών, όπως είχε προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά η επιχορήγηση που θα λάβει το κόμμα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών καταβάλλεται η τακτική κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα/συνασπισμούς κομμάτων, καθώς και τα ερευνητικά/επιμορφωτικά ινστιτούτα που διατηρούν. Η χρηματοδότηση αυτή ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ και από αυτά 700.000 είναι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ασφαλώς, ακόμη και με αυτά τα χρήματα το πρόβλημα με τα οικονομικά στοιχεία της «Αυγής» δεν επιλύεται. Έχει ήδη αποφασιστεί η αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου, και οι εργαζόμενοι που ανησυχούν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το σχέδιο της διοίκησης και του κόμματος για την ιστορική εφημερίδα, συνεχίζουν την απεργία τους έως το πρωί της Δευτέρας.