ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο γνωστός έγινε... πασίγνωστος


Οι δικηγόροι δεν έχουν μόνο δικανικό λόγο, έχουν και τον τρόπο από υπερασπιστές να γίνονται καταγγελλόμενοι και κατηγορούμενοι. Η ιστορία τού Απόστολου (των ξυλοδαρμών) Λύτρα άρχισε ως περίπτωση που τη μάθαμε με τον προσδιορισμό «γνωστός δικηγόρος» και εξελίχθηκε με αποκάλυψη ονομάτων, θύτη και θύματος, χρεών, δημοπρασιών, χλιδάτης ζωής κ.λπ..
Η νέα περάτωση που εκπορεύεται από τον νομικό κλάδο ονοματίζεται όχι απλώς «γνωστού», αλλά «πασίγνωστου δικηγόρου» (βασικός τίτλος της Star). 
Ποινικολόγος και αυτός, βαρύ όνομα, βαρύ χέρι και με «βαριά» προβολή στα πρωτοσέλιδα. Εδώ, βέβαια, η καταγγελία δεν είναι σαν της υπόθεσης Λύτρα, έχει παραλλαγές. Το πλαίσιο, πάντως, παραμένει καθόλα νομικό. Καταγγέλλουσα είναι νεαρή ασκούμενη δικηγόρος, που φέρεται να είναι η ερωμένη που κακοποιήθηκε, ενώ η σύζυγος έρχεται ως υπερασπίστρια του καταγγελλόμενου για τον οποίο γνωρίζουμε προς το παρόν ότι είναι 69 ετών, αλλά θα δούμε αν και για πόσο όλα τα άλλα θα κρατηθούν μυστικά.
Βασικό θέμα έγινε το γεγονός στην On time και στην Star, ενώ η Espresso του δίνει σχετικά περιορισμένο χώρο στην πρώτη σελίδα. Η ουσία από δημοσιογραφική άποψη είναι ότι βρήκαν νέο θέμα εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα πριν καλά καλά παλιώσει το προηγούμενο. Η παραγωγή βίας (πλέον και από τον δικηγορικό χώρο) είναι στα καλύτερά της για την ενημέρωση.

- από το harddog