ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Τρεις καταπληκτικές παραστάσεις από τη Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου


Με τρεις καταπληκτικές παραστάσεις η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ παρουσίασε στο κοινό του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου και του Ρεθύμνου το

αριστουργηματικό έργο του Κόλιν Χίγγινς «Χάρολντ και Μωντ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη και μουσική του Μίλτου Λογιάδη.
Η παράσταση ήταν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και κέρδισε το χειροκρότημα στις τρεις πόλεις της Κρήτης, όπου παρουσιάστηκε, σκορπώντας γέλιο αλλά και συγκίνηση.

Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ακολούθησε η παράσταση στον Άγιο Νικόλαο και στο κινηματοθέατρο «ΡΕΞ» την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 όπου το κοινό ενθουσιάστηκε, ενώ στο Ρέθυμνο το Σάββατο 1 Ιουνίου το «Σπίτι του Πολιτισμού» ήταν κατάμεστο από κόσμο που απόλαυσε την παράσταση των Δημοσιογράφων.
Οι μεγάλες αλήθειες της ζωής, όπως αναδεικνύονται μέσα από τον 18χρονο Χάρολντ και τη σχέση του με την 80χρονη Μωντ, ενθουσίασαν το κοινό που γέλασε, δάκρυσε, συγκινήθηκε και στο τέλος αποχώρησε παίρνοντας μαζί του μία υπερβατική ιστορία που θα του μείνει αξέχαστη.
 


Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Συντελεστές των παραστάσεων ήταν: Σκηνοθεσία, Γιώργος Αντωνάκης. Μουσική-Στίχοι, Μίλτος Λογιάδης. Τραγούδι, Μαρία Αυγουστινάκη. Φωτισμοί - Βίντεο – Εικόνα, Κίμωνας Κίτρινος. Τεχνική κάλυψη, Αφοί Αλούμπη. Ήχος Κωνσταντίνος Βασμαρής. Αφίσα – Πρόγραμμα Χρυσόστομος Σπετσίδης – Γιάννης Μαυραντωνάκης. Ενδυματολογία, Ειρήνη Τσάκα. Μακιγιάζ, Μαρία Μαρνέλλου. Συνδιοργάνωση, Περιφέρεια Κρήτης. Οργάνωση Γιώργος Ασσαριωτάκης – Cretan Art Productions.


΄Επαιξαν: Χάρολντ, Παναγιώτης Γεωργαντής Μωντ, Ελένη Βακεθιανάκη Κυρία Τσέισεν, Κατερίνα Μηναδάκη Μαρία (Καμαριέρα), Ειρήνη Τσάκα Δόκτωρ Μάθιους, Άγγελος Σινογεώργος Επιθεωρητής Μπερνάρ, Βασίλης Κοκκινάκης Ιερέας Φίνεγκαν, Ευτύχης Σαρτζετάκης Σύλβια Γκαζέλ Αγάπη Καββαδία Νάνσυ Μαρς, Κατερίνα Παντινάκη Ρόουζ Ντ΄ Οράνζ, Ελίνα Φαρσάρη.



* Η ΕΣΗΕΠΗΝ ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της παράστασή της τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Ισότητας Γεωργία Μηλάκη, την Αντιδημαρχία Παιδείας Ηρακλείου, τη Δ/νση 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., το Επιμελητήριο Ηρακλείου, την Σοφία Σπετσίδη, τον Δημήτρη Βασμαρή, τη Δέσποινα Περογαμβράκη, το Παλαιοπωλείο Βαγγέλη Κρασαγάκη, την Στεφανία Σπυροπούλου, τη Μαίρη Φαρσάρη, τη Μαρία Ορφανού, τον Βαγγέλη και τη Θάλεια Σιγάλα, τους αγαπητούς συναδέλφους δημοσιογράφους Χάρη Λεοντάκη και Φωτεινή Ελευθερίου, αλλά και όλα τα ΜΜΕ για τη στήριξη και προβολή της παράστασής μας.

Ειδικές ευχαριστίες στους Δήμους Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου καθώς και στους Αντιδημάρχους Πολιτισμού Μανούσο Πεδιαδίτη και Μάνο Τσάκωνα αντίστοιχα, και στους εργαζόμενους στο κινηματοθέατρο «ΡΕΞ» και στο «Σπίτι του Πολιτισμού».

* Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Μεταξάκη, του Ιάσονα Ταβλά, και της Αγγελικής Καλλέργη.