ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Τέλος ο γκουρού-μάγος του Μητσοτάκη


Ο Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ, ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος που παρουσιαζόταν ως ο γκουρού - «μάγος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Μαξίμου. Την είδηση της αποχώρησης του Γκρίνμπεργκ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το από ποιον πληρώνεται και ποια μπορεί να είναι «η σύγχρονη ελληνική θεότητα και όχι από τη φτωχή και ταπεινή ΝΔ» που τον πληρώνει όπως είχε αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα «Καθημερινή».
«Ο κ. Γκρίνμπεργκ, ήταν με σύμβαση η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου με τη ΝΔ και πληρωνόταν μηνιαίως με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία», ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ξεκαθάρισε εάν η διακοπή της συνεργασίας γίνεται με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ή με πρωτοβουλία του Αμερικανού επικοινωνιολόγου.
 

Βέβαια στις 14 Σεπ 2021 ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πάλι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έλεγε άλλα για τον Σταν Γκρίνμπεργκ: «Όχι, δεν πληρώνεται από πουθενά. Είναι συνομιλητής και γνωστός του πρωθυπουργού από παλιά. Δεν πληρώνεται από κάποιους»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν έχασε την ευκαιρία να αυξήσει περαιτέρω την πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας:
 «Σε ό,τι αφορά τον κ. Γκρίνμπεργκ και τον τρόπο με τον οποίο αμείβεται, τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το ύψος της αμοιβής όσο και για το είδος της σύμβασης που έχει συνάψει με τον κ. Γκρίνμπεργκ. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα όχι μόνο τα τιμολόγια, για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Μαρινάκης, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν την επαγγελματική σχέση του συγκεκριμένου σύμβουλου επικοινωνίας με το κόμμα και την κυβέρνησή του. Όλα στο φως εδώ και τώρα».