ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση Αρείου Πάγου επειδή αφέθηκε ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος που ξυλοκόπησε τη γυναίκα του


Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέα και της ανακρίτριας που χειρίστηκαν την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα διέταξαν σήμερα η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι ζητείται πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας.
Νωρίτερα σήμερα μετά την απολογία του ο Απ. Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του, την οποία ομολόγησε στο μεταξύ πως ξυλοφόρτωσε. Μέχρι χθες υποστήριζε πως η 37χρονη σύζυγός του, δικηγόρος επίσης, έπεσε από τις σκάλες και χτύπησε.

Σήμερα ο έμπειρος δικηγόρος άλλαξε υπερασπιστική γραμμή, ομολόγησε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη. Επίσης, ανέφερε πως δεν υπήρξε ποτέ βίαιος στο παρελθόν. 
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε «δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό, κι εγώ ακόμη δε μπορώ να δώσω εξήγηση, όπως και η ίδια κατέθεσε δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου βίαιος».
Υποστήριξε ακόμη ότι «θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο με αυτό το περιστατικό μπορώ να θεραπευτώ, έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια κι έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη γυναίκα μου».
«Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε γιατί συνέβη, δεν είναι κάτι που μπορώ να το συγχωρέσω από τον εαυτό μου. Να μη βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση, είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και πόσο αιχμηρός είμαι και το ίδιο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιον μου τον εαυτό. Ζητώ συγγνώμη από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» τόνισε.

Στο μεταξύ, από χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Απ. Λύτρα.