ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Και ξαφνικά πρόβλημα στην κυβέρνηση με Δένδια και Γεραπετρίτη


Με μια ανάρτησή του στο Χ (twitter) ο πρώην ΥΠΕΞ και νυν υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας παρεμβαίνει στο θέμα της εκλογής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι η εκλογή της χώρας μας στο Σ.Α. των Ηνωμένων Εθνων αποτελεί δικαίωση μιας πολυετούς προσπάθειας, την οποία όπως λέει ο ίδιος συνέχισε και στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε κατά τη θητεία του ως υπουργός Εξωτερικών περί τις 70 χώρες. 
Πολλοί θεώρησαν ότι ο κ. Δένδιας εμμέσως πλην σαφώς απαξιώνει τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τις όποιες προσπάθειές του. Μάλιστα ο νυν ΥΕΘΑ στην ανάρτησή του επισημαίνει: «Και ήταν εξαιρετική ικανοποίηση για εμένα, το γεγονός πως όταν παρέδωσα το χαρτοφυλάκιο τον Μάιο του 2023, είχαμε ήδη εξασφαλίσει επαρκείς δεσμεύσεις για την υπερψήφιση της ελληνικής υποψηφιότητας». Μάλιστα υπήρξαν διαρροές ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μαξίμου από την παρέμβαση Δένδια που θεωρήθηκε ως άδειασμα στον Γεραπετρίτη.

Ο Γ. Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «talk radio 98.9», αναφερόμενος στην εκλογή της χώρας μας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τόνισε ότι «το μεγάλο αυτό διπλωματικό κεφάλαιο, το οποίο έχουμε κερδίσει, τη διεθνή αναγνώριση και κυρίως τη δυνατότητα που έχουμε να μιλάμε με όλα τα μέρη, το έχουμε κερδίσει ακριβώς επειδή ήμασταν πάρα πολύ συνεπείς στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής με βάση το διεθνές δίκαιο».
Επίσης επισήμανε εμφατικά ότι ακόμη και η «Τουρκία μάς ψήφισε χθες ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και δέχθηκα και ο ίδιος προσωπικά συγχαρητήρια για την πανηγυρική μας αυτή εκλογή. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά είναι σημαντικά».