ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Κούγια κατά Κασσελάκη


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρενέβη μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.
Η Εισαγγελέας του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις του κ. Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Η ενεργεία της κυρίας Αδειλίνη ήρθε στον απόηχο δημόσιας καταδίκης των δηλώσεων του κ. Κούγια από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίες κατέληγαν στην επισήμανση για παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε ως «αντρική» τη συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα, κρίνοντας πως το ότι τελικά παραδέχθηκε πως ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

Αντιδρώντας σε αυτή την τοποθέτηση, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα ‘αντρικό’ στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα ‘αντρικό’ στην κακοποίηση». Παράλληλα, επισήμανε πως «δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Αντιδρώντας σε αυτή τη δήλωση, ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε μέσω του γραφείου του μία ανακοίνωση, σε προσωπικό ύφος: 
«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το ότι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».



Έπειτα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως «αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας», επισημαίνοντας πως «ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».
Η ανάρτηση Κασσελάκη:
«Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος. Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα.
Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας.
Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».

Απάντηση Κούγια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ Σ’ ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ:
«Πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Κασσελάκης και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θυμάμαι το όνομά του, γιατί μου το μετέφερε ένας δημοσιογράφος, ζήτησαν την παρέμβαση Εισαγγελέα, γιατί δήθεν οι δηλώσεις μου που αφορούσαν στην υπόθεση Λύτρα ήταν ομοφοβικές.
Δυστυχώς, με την ανοχή και της Κυβερνήσεως και μετά την ψήφιση του Νόμου για το γάμο και το δικαίωμα υιοθεσίας των ομοφυλοφίλων, κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι στην Ελλάδα έχει εγκαθιδρυθεί μια χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, η οποία διαφεντεύει τα πάντα και έχει τη δυνατότητα να κλείσει τα στόματα όλων ημών των υπολοίπων που διαφωνούμε με τον τρόπο ζωής που θέλει να μας επιβάλλει αυτή η ελάχιστη μειοψηφία των ιδιαιτεροτήτων.
Λυπάμαι που οι γυναικείες οργανώσεις σιώπησαν εκκωφαντικά στο θέμα της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους βρεφών, αλλά και σιωπούν εκκωφαντικά για το ρόλο της μητέρας – συζύγου – γυναίκας στη ζωή μας και στη φυσιολογική εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους και δεν αντιδρούν.
Λυπάμαι που ακόμη και κατατρομοκρατημένοι Υπουργοί δεν αντιδρούν και αφήνουν αυτήν την τρομοκρατία να εξελίσσεται καθημερινά.
Στην υπόθεση Λύτρα από πλευράς ποινικής αντιμετωπίσεως έχουν διαπραχθεί κακουργήματα, για τα οποία κανείς δεν αντιδρά.
Λυπάμαι για τις ενέργειες του συναδέλφου μου Θέμη Σοφού και για την προσπάθεια του να προσπαθεί να βάλει στην φυλακή εντελώς παράνομα για δήθεν παράβαση των περιοριστικών όρων έναν συνάδελφο και συνάνθρωπό μας.
Πρώτα απ΄ όλα, θα πρέπει να έχουμε προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό.
Αθήνα, 19/6/2024
Αλέξιος Κούγιας»


Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις δηλώσεις Κούγια δεν άφησε αναπάντητες η Κουμουνδούρου με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει: 
"Ο «παντελονάτος» κ. Κούγιας επανέρχεται αμετανόητος στο ομοφοβικό του παραλήρημα μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ως προς τις αθλιότητές του εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.
Συνεπής υβριστής και υποστηριχτής κακοποιητών, φτάνει στο σημείο να μιλήσει για «χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας», υποκρινόμενος το θύμα, ενώ ο ίδιος είναι πολλαπλός θύτης της κοινής λογικής, της ευπρέπειας και κάθε έννοιας φιλότιμου.
Μιλάει για αυτοσεβασμό, αυτός που δεν σέβεται τίποτα.
Μιλάει για φίμωση αυτός που φωνάζοντας καλύπτει όλες τις άλλες φωνές.
Μιλάει για χούντα, όταν σ' αυτά τα περιβάλλοντα βρίσκει αποδοχή και επιβράβευση.
Δήθεν αγανακτεί, αυτός που έχει κάνει κάθε σοβαρό άνθρωπο στη χώρα να αγανακτήσει μαζί του, για άλλη μια φορά.
Τώρα ας μιλήσει η Δικαιοσύνη.
Αν της το επιτρέψει.​"