ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Μπλόκο σε δημοσιογράφους από διευθυντικά στελέχη της «Αυγής»


Συνάντηση με Κασσελάκη και Σβίγκου ζητά η ΕΣΗΕΑ

Διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας ΑΥΓΗ δεν επέτρεψαν να εισέλθουν στα γραφεία της δημοσιογράφοι, μαζί με τηλεοπτικά συνεργεία, προκειμένου να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τη συμπεριφορά τους καθώς οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ αγωνιούν και δεν γνωρίζουν, εάν θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, εάν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται, εάν θα τους καταβληθούν αποζημιώσεις και ότι δικαιούνται.
Επιστολές προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με τις οποίες ζητεί συνάντηση το συντομότερο.
Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων. Μια ιστορική εφημερίδα, που επέζησε σε πολύ δυσκολότερες εποχές, δεν μπορεί να αναστέλλει τη λειτουργία του καθημερινού της φύλλου χωρίς διαβούλευση αλλά και χωρίς την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από τον κύριο μέτοχο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους και η ΕΣΗΕΑ έχει χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο. Είναι ανεπίτρεπτη η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και θα την ανατρέψουμε, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Απεργία και σήμερα

Το avgi.gr δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2024 λόγω απεργίας που αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2024, στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».
Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί αμέσως η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζομένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς Τύπου στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.
Ζητούμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

Οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» κρέμασαν έξω από τα γραφεία τους πανό. Και δεν θα σταματήσουν εδώ.