ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

«Αποκαλυπτήρια» Κασσελάκη για το πόθεν έσχες


Μ’ έναν κάπως ανορθόδοξο τρόπο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες του ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς όπως προανήγγειλε χθες με βίντεο στο τικ τοκ, θα παρουσιάσει τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης στην αποψινή ομιλία του στην Θεσσαλονίκη. Η προαναγγελία ήρθε σε συνέχεια της κόντρας με την κυβέρνηση (τους Σκέρτσο και Μητσοτάκη) γι’ αυτό το ζήτημα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και καιρό προαναγγείλει ότι θα δώσει το πόθεν έσχες του στη δημοσιότητα πριν τις ευρωεκλογές, ενώ τις τελευταίες μέρες έχει αναδείξει την παράμετρο πως η προθεσμία μέσα στην οποία υποχρεούται να το καταθέσει είναι στις 30.6, που κατόπιν παράτασης έγινε 1.7.2024. Ακόμη, τις προηγούμενες μέρες επισημάνθηκε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα ώστε να το καταθέσει.
Η κυβέρνηση, με το χρόνο να μετρά αντίστροφα πλέον για την κάλπη, καθώς μπαίνουμε στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα, θέλησε να πιέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και χθες κατά την διακαναλική του συνέντευξη από τα Χανιά ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Στ. Κασσελάκη να απαντήσει γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν έσχες του εφόσον εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή «ως πρεσβεύων τα καθαρά χέρια».

Η κόντρα με Σκέρτσο

Είχε προηγηθεί από το Σάββατο σχετική κόντρα του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε δηλώσεις του υπουργού σε τηλεοπτική εκπομπή για τις τιμολογήσεις των ίδιων προϊόντων στην Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ο Άκης Σκέρτσος αντέδρασε καλώντας να «σοβαρευτεί» και να καταθέσει το πόθεν έσχες του εγκαλώντας τον ότι δεν το έχει καταθέσει ενώ έχει παρέλθει το διάστημα των 90 ημερών από την ανάληψη των αρχηγικών του καθηκόντων. Από την Κουμουνδούρου αντέδρασαν θυμίζοντας την τροπολογία Φλωρίδη που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και έδωσε παράταση για όλους τους υπόχρεους (και για τις αρχικές ΔΠΚ) έως τις 30 Ιουνίου.
Από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει το βήμα της δημοσιοποίησης (διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετικό από την επίσημη κατάθεση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας) που είχε προαναγγείλει προκειμένου όπως λένε να βάλει τέλος στην τοξικότητα που προκαλεί η κυβέρνηση. Άλλωστε χθες στο βίντεο με το οποίο προαναγγέλλει ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση υπαινίσσεται ουσιαστικά ότι από την κυβέρνηση χρησιμοποιούν αυτό το στοιχείο για να εκτρέψουν τη συζήτηση από τα ερωτήματα που θέτει για την ακρίβεια και τα άλλα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

«Καθαρές απαντήσεις»

Επιπλέον, λένε από την Κουμουνδούρου, η κίνηση αυτή του Στ. Κασσελάκη, «θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διαφάνεια και καθαρές απαντήσεις παντού και για όλα».
Κάποιοι επισημαίνουν μάλιστα, ότι δεν είναι υποχρεωμένος να το παρουσιάσει και κάνει «υπέρβαση» για «να κλείσει στόματα», καθώς και πως δεν έχει ξανασυμβεί να ζητείται από πολιτικό να δώσει το πόθεν έσχες του στη δημοσιότητα και δη πριν τις εκλογές.
Εν ολίγοις, τα στελέχη της Κουμουνδούρου εντάσσουν τις κυβερνητικές επιθέσεις σε Κασσελάκη για το πόθεν έσχες στο «σχέδιο» που θεωρούν πως υπάρχει από πλευράς ΝΔ για να πλήξουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Κασσελάκης αναφέρει συχνά κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Κάλχας / topontiki