ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ψάχνει «δεξί» χέρι στο Μαξίμου


Παράταση στο σίριαλ του ανασχηματισμού έδωσε την Τρίτη (Alpha) o Κυριάκος Μητσοτάκης, που δήλωσε ότι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής θα γίνει με τη σημερινή σύνθεση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, προσανατολίζεται σε ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Τη Δευτέρα, μάλιστα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικοινωνιολόγο Θωμά Βαρβιτσιώτη, που έχει ακουστεί ότι μπορεί να αναλάβει κεντρικό ρόλο στο Μαξίμου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει κυκλώσει με κόκκινο στιλό τα ονόματα των Κωνσταντίνου Σκρέκα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστου Σταϊκούρα στο υπουργείο Μεταφορών και Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Εσωτερικών. 
Άλλοι κυβερνητικοί κύκλοι δεν αποκλείουν την επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μαξίμου, που θα έχει αποτέλεσμα τη μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Εξωτερικών. 
Υπό αυτό το πρίσμα, παίζει το σενάριο να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Οικονομίας στην οδό Νίκης ο έμπιστος του Κ. Μητσοτάκη -και λάτρης της δημοσιονομικής πειθαρχίας- Θ. Σκυλακάκης. Η μετακίνηση Σκυλακάκη, σύμφωνα με τη σχετική σεναριολογία, ενδέχεται να ανοίξει την πόρτα του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος στον Μάκη Βορίδη.

Από το Μαξίμου αναμένεται ίσως να εξέλθει και ο Άκης Σκέρτσος ώστε να αναλάβει «κομβικό υπουργείο», ενώ στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο γαλάζιο παρασκήνιο ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο της επιστροφής του Σταύρου Παπασταύρου στον στενό πρωθυπουργικό πυρήνα, λίγους μήνες μετά την αποπομπή του. Τέλος, φέρεται να τρίζει και η καρέκλα του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση. Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στον κατευνασμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -καθώς με τη θέση του Μ. Σαλμά περί σύγκλησης της Κ.Ο. ευθυγραμμίζονται δεκάδες βουλευτές- με την αξιοποίηση μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Υπό αυτό το πρίσμα, οι επικείμενες αλλαγές αναμένεται να επεκταθούν και στο επίπεδο των υφυπουργών.

- από ρεπορτάζ του Κ. Σαββόπουλου στην Αυγή