ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δόλιε Σταν, σε σένα φοβάμαι ότι θα τα φορτώσουν…


Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, πάμε ράιτ θρου να δούμε τα απς και τα ντάουνς (κάτι μού ‘μαθε ο Γκρήνμπεργκ!) στην κάλπη της Κυριακής, άνευ λοιπών καθυστερήσεων.
  • ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ
ΣΥΡΙΖΑ
Πριν από επτάμισι μήνες αντίκριζε τον κόσμο από το βάθος του κουβά.
Πριν από τεσσερισήμισι μήνες παραλίγο να δει τα ραδίκια ανάποδα.
Και τελικά όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει, αλλά κέρδισε και την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.
Ναι, με ποσοστό σχετικώς αναιμικό, δεν πλησίασε καν την εικοσαρού που ονειρευόταν ο πρόεδρός του.
Αλλά είναι πάνω απ’ το ΠΑΣΟΚ και έχει το πάνω χέρι πλέον στις συνεννοήσεις για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

ΠΑΣΟΚ
Παρά γουρουνότριχα κερδισμένοι, που λέμε και στο χωριό μου. Εντάξει τρίτοι, πλην όμως σε απόσταση βολής από τον ΣΥΡΙΖΑ και με ανεβασμένα ποσοστά.
Βαθιά ανάσα πήρανε στη Χαριλάου Τρικούπη, τόσο το κόμμα per se όσο και ο Ανδρουλάκης που μπορεί να μιλάει για «διαφορά που καλύπτεται», «στατιστικό λάθος», «ετοιμασίες για νέα πορεία» κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.
Το κέρδισε, σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
Ακολουθώντας τακτική Σέρχιο Μαρκαριάν, ο Βελόπουλος έπαιξε τσούκου τσούκου μπολ και κατάφερε να καρπωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό της ψήφου διαμαρτυρίας για την ισότητα στο γάμο.
Κάτι παραπάνω από σημαντικό το γεγονός ότι προσπέρασε το ΚΚΕ και στρογγυλοκάθεται στην επίζηλη τέταρτη θέση.
Αναμένω κόρτε και τρυφερότητες από ΝΔ, συν νέες παρτίδες κηραλοιφών που θα θεραπεύουν ως και την… αποχή!

  • ΧΑΜΕΝΟΙ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Όταν γράφει «δύο» μπροστά το ποσοστό σου, ένα χρόνο μετά από το θριαμβευτικό 41ΤΑΚΑΤΟ, όταν έχεις θέσει τον πήχη στο 33% και ούτε από μακριά δεν τον βλέπεις, όταν αυτοί και αυτές που δεν πήγαν να ψηφίσουν ήταν κατά κύριο λόγο οι υποτίθεται «δικοί σου άνθρωποι», τότε κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Έπεσε προειδοποίηση αναμφιβόλως για την ισότητα στο γάμο, για το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, για την κοροϊδία με τα pass, για την τρύπα στο πορτοφόλι, ο κατάλογος δεν έχει τέλος παλικάρια και γοργόνες μου.
Δόλιε Σταν, σε σένα φοβούμαι ότι θα τα φορτώσουν…

ΚΚΕ
Μάλιστα, το ξέρω, κάτι κατέχω από νούμερα, σχολή θετικών επιστημών έχω τελειώσει, τα ανέβασε τα νούμερά του ο Περισσός. Και μπράβο του, ειλικρινά, αλλά στην πέμπτη θέση βρέθηκε κάτω από τον Βελό. Άσε που άμα έλειπαν οι εμπνεύσεις με τους σούγκαρ ντάντιζ και τη δικαιολόγηση της ψήφου για την ισότητα στο γάμο, θα έγραφε διψήφιο ποσοστό πανηγυρικά…

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Δύσκολα, δύσκολα, δύσκολα. Έρχεται εσωστρέφεια που λέμε κι εμείς οι πονεμένοι Παναθηναϊκοί (μόνο στη μπάλα πονεμένοι, διευκρινίζω) και περισυλλογή και αμφισβήτηση και δεν ξέρω αν το φθινόπωρο θα το βρει ενωμένο το κόμμα.
Ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν την προσέγγισή τους στην πολιτική διαδικασία του εικοστού πρώτου αιώνα, γιατί μόνο με εκκλήσεις για «σοβαρότητα» δεν βγαίνει το καρβέλι.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Όπως είπα και στην τηλεόραση, το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου το έχω ολοκληρώσει και τώρα είμαι στα μερεμέτια. Παρά ταύτα, πήγα και ψήφισα για ένα καλύτερο αύριο.
Τα πιτσιρικάκια που έχουν μπροστά τους σαράντα χρόνια μόχθου, γιατί προτίμησαν τις παραλίες από τις κάλπες;
Έχουν την εντύπωση ότι τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα θα τους προσφέρει στο πιάτο καμιά Ούρσουλα;

Υ.Γ.:
Έτσι όπως τα βλέπω, το αθροιστικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, την ισοφαρίζει άνετα τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Επομένως δεν έχουν καμία δικαιολογία τα αγοράκια να μην συνεννοηθούν για το μέλλον της Κεντροαριστερας.