ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πολλαπλά τα μέτωπα στην κεντροαριστερά


Η ιστορία με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε ως σύγκρουση με τη ΝΔ και εξελίσσεται σε κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά. Είναι λογικό μάλλον: Η ΝΕΑΡ εξαρτά την πολιτική της επιβίωσή από το πόσους Συριζαίους ψηφοφόρους θα κερδίσει.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι μπορεί να πάει πάνω ή κάτω από το 17% ανάλογα με το πόσο θα πιέσει τους παλιούς συντρόφους, που έγιναν «αποστάτες», όπως είπε και η Δώρα Αυγέρη σε μία τηλεοπτική σύγκρουση με τον Νίκο Φίλη…
Η Κουμουνδούρου εκτιμά και κάτι άλλο: Ότι η Νέα Αριστερά θα επιχειρήσει μετά τις ευρωεκλογές να βολιδοσκοπήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη για συνεργασίες και μία συμπόρευση, ώστε να υπερκεράσουν από κοινού τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε και ο Ανδρουλάκης και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, όπως ο επικεφαλής της, Αλέξης Χαρίτσης μιλούν για την προοπτική αυτή των συγκλίσεων.
Τώρα πώς είναι δυνατόν να τα βρουν οι «μασίφ» αριστεροί με τους Πασόκους είναι ένα μεγάλο ερώτημα.`
Βέβαια η σύγκρουση στην κεντροαριστερά και αριστερά δεν είναι μόνο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά. Αλλά και ανάμεσα στο ΜΕΡΑ25 και τη Νέα Αριστερά.
Πιθανόν δε εκεί να ισχύει «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Υπό την έννοια ότι μόνο ένα από τα δύο κόμματα θα περάσουν το 3% και το ποιο θα είναι θα εξαρτηθεί και από μετακινήσεις παλαιών Συριζαίων, που αναζητούν ριζοσπαστική έκφραση – με το ΜΕΡΑ25 συνεργάζεται άλλωστε η Λαϊκή Ενότητα που παράτησε υπουργεία το 2015 για να μην υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, που με περηφάνεια εφάρμοσε στη συνέχεια ο Τσακαλώτος και τα άλλα παιδιά, τα πούρα αριστερά.
Γι’ αυτό και ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στους δύο χώρους, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά στις προκλήσεις για συνεργασία και διάλογο με έντονο τρόπο.
Μάλιστα ο Βαρουφάκης θύμισε ότι ο Γιώργος Σταθάκης ήταν εκείνος που έκανε το χρηματιστήριο ενέργειας, που αργότερα εξελίχθηκε σε βραχνάς για τα νοικοκυριά με τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και ότι ο Τσακαλώτος έκανε τη φορολογική αφαίμαξη για να αφήσει 37 δις στα ταμεία, προκειμένου να ευχαριστήσει τους δανειστές.

Κάλχας / topontiki