ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Το πλάνο που σκανδάλισε την τουρκική τηλεόραση...


...και ζήτησε συγγνώμη από όσους ενοχλήθηκαν

Δεν ήταν γυμνή η κοπέλα –τουρκάλα οπαδός του βόλεϊ–, η εικόνα τής οποίας κάποια στιγμή πέρασε ζωντανά στην τηλεοπτική οθόνη. Απλώς ήταν «τολμηρά» ντυμένη για κάποιους Τούρκους που σκανδαλίστηκαν όσο και η κρατική τηλεόρασή τους. Το απρόβλεπτο θέμα τουρκικής ηθικής προέκυψε στον αγώνα της εθνικής γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Τουρκίας που αγωνιζόταν με αντίπαλο την αντίστοιχη των ΗΠΑ στην έδρα της τελευταίας. Η νίκη της τουρκικής ομάδας με 3-2 προκάλεσε ενθουσιασμό, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία της κοπέλας που εικονογραφεί το θέμα και η οποία, ως τηλεοπτικό πλάνο, σόκαρε έναν αριθμό Τούρκων θεατών που αναστατώθηκαν και αναστάτωσαν με τις αντιδράσεις τους.
Η τουρκική τηλεόραση αναγκάστηκε να απολογηθεί, έστω και αν, όπως ανέφερε, η μετάδοση του αγώνα «έγινε από αμερικανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο» και δεν μπορούσε να παρέμβει. Για την τουρκική τηλεόραση «η εικόνα που εμφανίστηκε στην οθόνη κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης είναι ανεπιθύμητη» και τη θεωρεί «τελείως αντίθετη με την πολιτική του καναλιού».



Βέβαια, υπήρξαν και φωνές κατά της απολογητικής ανακοίνωσης. Ο Ερτουρούλ Οζκιόκ, πρώην διευθυντής της Χουριέτ, απευθυνόμενος στους παράγοντες του καναλιού ανέφερε ότι «λυπάμαι και ντρέπομαι για τη συγγνώμη σας» την οποία χαρακτήρισε αστεία».
- από το Harddog