Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου και από την πρώην σύζυγό του


Ο γνωστός ποινικολόγος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε χθες κακουργηματική δίωξη για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με ανάλογη καταγγελία και στο παρελθόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Οκτώβριο του 2017, η πρώην σύζυγός του είχε υποβάλει στο αστυνομικό τμήμα Βριλησσίων μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία, υπόθεση ωστόσο που παραμένει άγνωστο το πώς εξελίχθηκε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του δικηγόρου είχε δεχθεί την εγκατάσταση panic button που της πρότειναν οι αστυνομικοί. Ωστόσο, υποστηρίζοντας πως δεν είχε μαζί της το κινητό της, είπε πως θα περάσει από αστυνομικό τμήμα κάποια άλλη στιγμή για τις περαιτέρω ενέργειες (παροχή κωδικών, ενεργοποίηση).

Ο δικηγόρος συνελήφθη μετά από την αναφορά των γιατρών που εξέτασαν τη σύζυγό του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πλέον διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αδίκημα πολύ σοβαρό που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.
Ο ίδιος, που κρατείται μετά την προθεσμία που έλαβε από την ανακρίτρια για την απολογία του, θα μεταφερθεί αύριο το πρωί στα δικαστήρια για την απολογία του.
Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Ο δικηγόρος συνελήφθη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκε η αστυνομία από γιατρούς νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η τραυματισμένη γυναίκα, η οποία φαίνεται να έφερε τραύματα από χτυπήματα.
Παρότι η γυναίκα, δικηγόρος και η ίδια, απέδωσε τα τραύματά της σε «οικιακό ατύχημα» και συγκεκριμένα σε πτώση από σκάλα, οι γιατροί που επιλήφθηκαν του περιστατικού, φαίνεται να διαπίστωσαν ότι τα τραύματα της γυναίκας δεν είχαν προκύψει από πτώση, αλλά υποδείκνυαν ανθρώπινη ενέργεια.

Έτσι, αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σε εφαρμογή της προαναφερθείσας διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης που ορίζει ότι είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν αμέσως στις αρχές περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας όσοι τα διαπιστώνουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους (παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί κ.ά.). Η διάταξη εξασφαλίζει προστασία από κακόβουλες μηνύσεις, δυσμενή μεταχείριση κ.ά., στα εν λόγω πρόσωπα που ανέφεραν στις αρχές περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.