ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Η Σύμη σε σοκ: Πώς εντοπίστηκε νεκρός ο δημοσιογράφος του BBC


Άφωνη παρακολουθεί τις εξελίξεις η τοπική κοινωνία της Σύμης, του μικρού νησιού που μπήκε στο κέντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του Μάικλ Μόσλεϊ. Σήμερα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος σε μια υπόθεση που απασχόλησε έντονα και τα βρετανικά και διεθνή μέσα, καθώς ο 68χρονος παρουσιαστής και δημοσιογράφος του BBC, εντοπίστηκε νεκρός από τον δήμαρχο και το συνεργείο της ΕΡΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, Αριστείδης Μιαούλης, σημείωσε σχετικά ότι κατά τη διάρκεια καταγραφής πλάνων κάτι γυάλιζε (σ.σ. το ρολόι του νεκρού) στα βράχια κι όταν έκαναν ζουμ είδαν ότι στα βράχια βρισκόταν ο Μάικλ Μόσλεϊ νεκρός.

«Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στο φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση» είπε σχετικά.

Στο βρετανικό δίκτυο SkyNews μίλησε ο Αντώνης Μυστιλόγλου εμφανώς σοκαρισμένος από τα όσα έζησε.
Ο Αντώνης Μυστιλόγλου περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια τα όσα συνέβησαν και ανέφερε «λυπάμαι που είμαι εγώ αυτός που τον εντόπισε, μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα». «Λυπάμαι για την οικογένεια και λυπάμαι που ήμουν εγώ αυτός που τον εντόπισε, Είναι προφανές πολύ έντονο αυτό για εσάς. Εύχομαι να είχαμε καλύτερα νέα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το BBC, το οποίο θρηνεί τον διακεκριμένο συνεργάτη του ανέφερε στο ρεπορτάζ του πως ο παρουσιαστής ήταν νεκρός εδώ και κάποιες ημέρες.

Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων PA σημείωσε πως το πτώμα βρέθηκε αρχικά από έναν υπεύθυνο μπαρ με Βρετανούς δημοσιογράφους, αφότου ο δήμαρχος «είχε δει κάτι» δίπλα στον φράχτη του καταστήματος και ειδοποίησε τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεσημέρι της Κυριακής κατέφτασε στη Σύμη ιατροδικαστής με κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών από τη Ρόδο προκειμένου να γίνει διεξοδική έρευνα στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Μάικλ Μόσλεϊ.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.
Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του δημοσιογράφου ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με φορείο σε ασφαλές σημείο.
Στο κακοτράχαλο μονοπάτι ο αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, παραπάτησε και τραυματίστηκε, όμως είναι καλά στην υγεία του.

- από efsyn