ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ο Στέφανος Χίος Γενικός Διευθυντής του ALERT TV


Είναι το κανάλι όπου ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίζεται σε διάφορες εκπομπές

Το ποσοστό 18% που έλαβαν τα ακροδεξιά κόμματα δεν επρόκειτο να μην έχει επιπτώσεις σε διάφορους τομείς. Για αρχή, ας κρατήσουμε ότι η διοίκηση του Alert TV, περιφερειακού σταθμού της Αττικής, τοποθέτησε τον Στέφανο Χίο στη θέση του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η τοποθέτηση έγινε «για την ενίσχυση ενός μέσου που […] αγαπά την πατρίδα και διψά για αλήθεια». Είναι το κανάλι του «Ανατρεπτικού δελτίου», στο οποίο ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης εμφανίζεται σε διαφόρων ειδών εκπομπές.
Επίσης, ο Στ. Χίος, σύμφωνα με τη διοίκηση του σταθμού, «θα αναλάβει την αναδιάρθρωση του ενημερωτικού προγράμματος ώστε να βγει επιτέλους η χώρα από το τέλμα της κηδεμονευόμενης από την εξουσία και ευρισκόμενης σε διατεταγμένη υπηρεσία καταρρακωμένης δημοσιογραφίας».
Όπως αναφέρουν μάλιστα, αυτό το γεγονός «έχει επιφέρει ολέθριες συνέπειες στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας, καθώς τα ΜΜΕ οφείλουν να λειτουργούν ως θεσμικά αντίβαρα στην κυβερνητική ασυδοσία και όχι ως φερέφωνα προπαγάνδας με σκοπό τη συγκάλυψη των εγκλημάτων κατά της πατρίδας και της κοινωνίας». Ο δημοσιογράφος συνδέεται με την εφημερίδα Μακελειό και στο παρελθόν έχει υποστεί κατ’ επανάληψη κυρώσεις από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ.
Ο σταθμός εμφανίζεται να ανήκει στην εταιρεία ΝΕΠ του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργεί με πληρεξούσιο συγγενούς του που ελέγχει στο σύνολό του το κανάλι. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι έχει μεταβιβαστεί και ανήκει στον Κυριάκο Βελόπουλο - αν και κάτι τέτοιο, για να είναι έγκυρο, θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Αγγέλα Νταρζάνου