Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Παρέβη το καθήκον υποταγής στα ΜΜΕ


Από τη Γλασκόβη της Σκοτίας στη διεύθυνση του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και από τη διαχείριση δύσκολων ζητημάτων, που χρεωνόταν μάλιστα την ευθύνη, στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2015 και τη μάχη που έδωσε με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας που υπερασπίζονταν το μονοπώλιό τους στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Η στενή προσωπική φιλία του Νίκου Παππά με τον Αλέξη Τσίπρα από την εποχή που και οι δυο τους ήταν μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού το 1995 υπήρξε η αφορμή για την εμπλοκή του στην πολιτική ζωή. Γιατί μπορεί ο Στέλιος Παππάς, ο πατέρας του, να είναι γνωστό στέλεχος της Αριστεράς, με πλούσια αντιδικτατορική δράση και πολύχρονη πολιτική στράτευση στο ΚΚΕ Εσωτερικού, αλλά ο Νίκος Παππάς βρέθηκε επί χρόνια στη Γλασκόβη της Σκοτίας, όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα Οικονομικά της Κοινωνικής Ασφάλισης και στη συνέχεια εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander.
Μόλις εκλέχτηκε πρόεδρος του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας, το 2008, του ζήτησε να επιστρέψει και να αναλάβει τη διεύθυνση του πολιτικού γραφείου του. Εκείνος δέχτηκε χωρίς συζήτηση και από τότε έχει αναδειχτεί σε ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας πάντα τη φιλική και πολιτική σχέση με τον κ. Τσίπρα, αλλά χωρίς να ταυτίζεται σε όλα μαζί του.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παππάς εξ αρχής ανέλαβε τη διαχείριση δύσκολων ζητημάτων και επί χρόνια χρεωνόταν την ευθύνη για κάποιες από τις τομές που επιχειρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν υπήρξαν πάντοτε επιτυχείς, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει ότι οι σημαντικότερες αρμοδιότητες που ανέλαβε την περίοδο των κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα αφορούσαν ρυθμίσεις εξαιτίας των οποίων βρέθηκε αντιμέτωπος με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας που υπερασπίζονταν το μονοπώλιό τους στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

- απόσπασμα από κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)