Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Κρίση ηγεσίας βλέπει ο Τζουμάκας στον ΣΥΡΙΖΑ


Μια μέρα μετά τις πρώτες κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Τζουμάκας (επίσης υποψήφιος για τον προεδρία που έλαβε ποσοστό 1,3% ήτοι 1.917 ψήφους), μίλησε με μελανά χρώματα για την επόμενη μέρα στο κόμμα.
Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τζουμάκας είπε ότι «αντικατοπτρίζει αυτό που αποτελεί την εξέλιξη της κρίσης ηγεσίας και πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Δεν δίστασε να μιλήσει για παρακμή του προοδευτικού κινήματος, για αθέμιτες μεθοδεύσεις «κύκλων και μηχανισμών», για κρίση πολιτικής ενότητας και αξιοπιστίας, ενώ άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από όσα δήλωσε:
  • «Ήταν και είναι γνωστή η επιδίωξη ορισμένων κύκλων και μηχανισμών που διήλθαν αθέμιτες μεθοδεύσεις εναντίον μου και για λόγους συμφερόντων που έχουν εγκατασταθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθώς και για λόγους πρακτικών ιδιοκτησίας της παράταξης από μειοψηφικά δίκτυα και πρόσωπα με επιδιώξεις χωρίς αρχές.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίζει να έχει κρίση ηγεσίας, κρίση πολιτικών επιδιώξεων και κρίση πολιτικής ενότητας και αξιοπιστίας καθότι πέραν των άλλων ανέκαμψε σήμερα και ένα βαθιά συντηρητικό ρεύμα τιμωρητισμού με αφελείς προσδοκίες καθώς και χειραγωγούμενες φαντασιώσεις για εκκαθάριση εσωτερικών αντιθέσεων, ως συνέχεια του ευτελισμού και της παρακμής στο προοδευτικό κίνημα.
  • Έχουμε ενεργούμενα πρόσωπα και ομάδες πέριξ αυτών μέσα και έξω από τη χώρα με σκοπό την ιδιοτελή διάλυση και των προοδευτικών δυνάμεων και τη περαιτέρω εξάρτηση της χώρας. Παράλληλα έχουμε και ενσωματωμένες δυνάμεις στο σύστημα και ως εκφραστές της κρίσης.
  • Πρέπει να θεσπισθεί δίπλωμα απονομής «πολιτικής ευρεσιτεχνίας» σε δήθεν Αριστερούς που διακρίθηκαν στη χειραγωγούμενη υιοθέτηση του δεξιού φαινομένου του τιμωρητισμού, ως δήθεν προοδευτική επιλογή με «αριστερό» περιτύλιγμα.
  • Ορισμένοι καλόπιστοι ήδη άρχισαν να μας συγχαίρουν για την όρθια στάση μας και να ψάχνονται για το πως οι επιτήδειοι εμφανίζουν τη διάλυση ενός προοδευτικού κόμματος, ως δήθεν νέα εποχή. Που θεώρησαν ότι η διαίρεση επιλογών «των μεν και των δε» θα οδηγούσε σε διέξοδο ενώ αποτελούσε προσχεδιασμένο πλαίσιο για ρεβάνς απέναντι σε αγωνιστές.
  • Ευσυνείδητοι άνθρωποι άρχισαν να ενημερώνουν για δίκτυα που τους προέτρεπαν σε επιλογές υποψηφίων, με μεθόδευση κύκλων και προσώπων που μισούν, φθονούν και χλευάζουν για το δήθεν επίτευγμα τους».