Γράφει ο Βασίλης Σκουρής
Ας δούμε τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ο Eλληνας πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει… ικανοποιημένος!-Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι υποστηρίζει πλήρως τον εκσυγχρονισμό των F-16 της Τουρκίας, γεγονός που ο πρωθυπουργός είχε διαψεύσει στη Βουλή! Από πολλούς έγινε το πρώτο βήμα και για την πώληση νέων F-16 στην Άγκυρα! Οι Ηνωμένες Πολιτείες, άλλωστε, δήλωσαν δημοσίως πως η άμυνα της Τουρκίας συμβάλλει στην ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ!
-Οι δυο νέες χώρες του ΝΑΤΟ, η Σουηδία και η Φιλανδία, δεσμεύτηκαν με το μνημόνιο που υπέγραψαν με την Άγκυρα, να πωλούν όπλα στην Τουρκία. Έτσι «νομιμοποιούνταν» πολιτικά, ηθικά και νομικά να το πράξουν και οι ΗΠΑ. Ήταν θέμα χρόνου. Γιατί ο έλληνας πρωθυπουργός δεν αντέδρασε; Και πού πήγαν τα χειροκροτήματα του Κογκρέσου;
-Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (αλήθεια, τι …αστέρες έχουν στην ηγεσία τους οι Βρυξέλλες), σε συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, προβαίνει σε δηλώσεις ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Γιατί τι άλλο σημαίνει πως «εκφράζει βαθιές ανησυχίες για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» και πως «οι διαφορές (πρέπει) να λύνονται ειρηνικά»; Θυμίζουμε πως δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα που στην Αθήνα πανηγυρίζαμε για τα «Συμπεράσματα» του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ!
-Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει πως στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα που θέλει να ιδρύσει ο Μακρόν και η οποία θα αποτελεί τον προθάλαμο για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να υπάρχει και «η κρίσιμη συμμετοχή της Τουρκίας»!
Ερώτηση από κάθε λογικό άνθρωπο: Πώς με όλα αυτά –και με την πολιτική του «εμπάργκο όπλων στην Τουρκία» να καταρρέει, ο Κυριάκος δηλώνει ικανοποιημένος; Αν ήταν Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, να καταλάβουμε την ικανοποίησή του. Είναι, όμως, Eλληνας πρωθυπουργός!
ΥΓ1: Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, μπροστά στην ήττα Μητσοτάκη στη Μαδρίτη αντιτείνουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου! Και το θεωρούν …θετικό! Αν το έθετε, θα έβγαιναν και οι κύριες χώρες του ΝΑΤΟ να του πουν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα! Ή πιστεύουν διάφοροι φωστήρες στη χώρα μας ότι η Άγκυρα θα εγκαταλείψει το θέμα;
ΥΓ2: Το Μαξίμου επιμένει πως με την πολιτική του «δεδομένου συμμάχου» η χώρα βγαίνει κερδισμένη;
- το κείμενο του Β. Σκουρή είναι από το ieidiseis