ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com
Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022
«Ράδιο Αρβύλα» Vs Ζαχαρέα, Τζίμα και Κοσιώνη
Οπως μας πληροφορεί ο ΑΝΤ1, τη «Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ο Αντώνης Κανάκης με τους Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση ήταν για άλλη μια φορά πρώτοι στη ζώνη προβολής τους, καταγράφοντας 26,3% στο δυναμικό κοινό 18-54, ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο, μέχρι στιγμής, για το 2022». Μάλιστα η εκπομπή άφησε πίσω τον ανταγωνισμό κατά 12,1 μονάδες.
Οι «Ράδιο Αρβύλα» δεν κάνουν πολιτική βέβαια αλλά πολιτική σάτιρα. Και οπως σχολιάζει το e-tetradio, είναι πιθανότατα η μόνη εκπομπή στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που κριτικάρει μέσω της σάτιρας την κυβέρνηση. Κριτικάρει βέβαια και την αντιπολίτευση -λιγότερο- για να δείξει πως κρατάει τις ισορροπίες.
Απέναντι στο 26,3% του «Ράδιο Αρβύλα» τα κεντρικά δελτία των ιδιωτικών καναλιών πέτυχαν τα εξής: Μάρα Ζαχαρέα --) 15,4%, Ράνια Τζίμα --) 12,5% και Σία Κοσιώνη --) 10,2%. Οι δύο τελευταίες είναι φουλ φιλοκυβερνητικές, ειδικά στα συγκεκριμένα δελτία της Δευτέρας λειτουργούσαν σαν άλλοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Αλλά τρώνε τη σκόνη των Αρβύλων. Πρόβλημα.
Η προσπάθεια αποδόμησης των τριών «Ράδιο Αρβύλα» λόγω των αθλιοτήτων του Στάθη Παναγιωτόπουλου δεν καρποφόρησε. Μάλλον πέρασαν τη μπόρα χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Τώρα με την καταδίκη του Παναγιωτόπουλου το θέμα θα έρθει ξανά στην επιφάνεια. Μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει.
Σημειώνεται ότι το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον πρώην συμπαρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα, ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Επίσης, πρέπει να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο Δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».