Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Eπειδή με ρωτούν τι γίνεται στην ΕΡΤ, απαντώ: Ρωτήστε το Μαξίμου


Βολές Αλαφογιώργου προς την διοίκηση του Ραδιομεγάρου και την κυβέρνηση


Παραγκωνισμό δημοσιογράφων και ανάδειξη “ημετέρων” στην ΕΡΤ φαίνεται πως υπονοεί ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων στις 15.00 και παλαιό στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης Αντώνης Αλαφογιώργος με μια σειρά tweets.
Οι πληροφορίες λένε πως ο δημοσιογράφος έχει εξοργιστεί με τις κινήσεις της διοίκησης και αποφάσισε να εκδηλώσει την αντίδρασή του δημόσια, κάτι που είχε κάνει και παλαιότερα (επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) για να προκαλέσει, τότε, και εσωτερική έρευνα κατά την οποία έδωσε τελικά εξηγήσεις.
Ο δημοσιογράφος ανέβασε τα ξημερώματα της Δευτέρας ένα σιβυλλικού τύπου tweet:
➤ «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι εκεί στην Αγία Παρασκευή», τουίταρε στις 03.44 και μάλλον δεν εννοούσε το προάστιο αυτό καθ αυτό, αλλά τα κεντρικά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Πέντε ώρες αργότερα επανήλθε με άλλο tweet δηκτικού ύφους:
➤  «Θα το επαναλάβω εφοσον προκαλουμαι. Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν στην Αγία Παρασκευή».
Μια ώρα μετά ήταν πιο άμεσος και καυστικός:
➤ «Ατυχώς είμαστε σε μια ΕΡΤ εξαιρετικά μειωμένων προσδοκιών» τουίταρε και σίγουρα δεν εννοούσε τους συναδέλφους και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
➤ «Σίδερης, Γεραφέντης, Κουντούρης, Αντωνιάδου– δύναμη για την ΕΡΤ, ενδεικτικά, στις γωνίες. Πάλι τα ίδια», σημείωσε στο επόμενο ο Αλαφογιώργος υπονοώντας με τηλεγραφικό τρόπο την κατάσταση που μάλλον σοβεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Και συνέχισε τουιτάροντας: 
➤ «Επειδή με ρωτούν τί γίνεται στην ΕΡΤ, απαντώ. ρωτήστε το Μαξίμου».

Για όσους εργάζονται αποτελεί κοινό  μυστικό ότι αθόρυβα λειτουργεί ένας μηχανισμός που προωθεί πιο «συνεργάσιμους» δημοσιογράφους συγκριτικά με άλλους στα κεντρικά της Αγίας Παρασκευής, αναφέρει στο topontiki  παλιά καραβάνα της ΕΡΤ. «Προτιμώνται εκείνοι που είναι πιο δεκτικοί στην επιρροή, στην παρέμβαση και εκείνοι που αυτολογοκρίνονται», υποστηρίζει.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, μόλις τρείς δημοσιογράφοι από το μόνιμο δυναμικό του Οργανισμού έχουν εκπομπή. Όλοι οι υπόλοιποι είναι «εξωτερικοί» συνεργάτες. «Δεν είναι, επίσης, τυχαίο, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, της Πανδημίας, των διαφόρων εξελίξεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Τουρκία,  σε ολόκληρη την ΕΡΤ δεν υπάρχει– ακόμα και τώρα που μιλούμε- μια εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας», σημείωνε γνώστης της ΕΡΤικής πραγματικότητας.
Περιστατικά πάμπολλα, λένε παροικούντες την ΕΡΤ. Ένα ενδεικτικό, από την εποχή που συζητιόταν το νομοσχέδιο για την Παιδεία:
 Είχαν, λέει, δώσει σε εξειδικευμένη ρεπόρτερ της ΕΡΤ λίστα ονομάτων ως απλών φοιτητών οι οποίοι θα έλεγαν τη γνώμη τους για την τότε πρόταση νόμου της κυβέρνησης στο πλαίσιο ρεπορτάζ.
«Η δημοσιογράφος διαπίστωσε ότι οι φοιτητές ήταν μεν φοιτητές όχι όμως και τόσο «απλοί», καθώς ήταν μέλη της ΔΑΠ.  Η ρεπόρτερ γνωστοποίησε το θέμα αρμοδίως και έλαβε απάντηση να μην ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.   
«Σαλαμοποίησαν» το θέμα, το ανέθεσαν σε άλλους ρεπόρτερ που δεν είχαν γνώση του αντικειμένου- άρα και των ντεσού του- ώστε αφενός να είναι δεκτικοί σε «υποδείξεις» αλλά και να έπαιζε το θέμα βάση «σχεδιασμού»», υποστηρίζει γνώστης της ΕΡΤικής