Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Νατάσα Γκαρά: «Η εξεταστική θα αποκαλύψει την κυβερνητική χειραγώγηση ΜΜΕ»


Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Έβρου και αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, κατά την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινή γνώμης, ευτελισμού των θεσμών και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος» από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Η κα Γκαρά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αντί να ενισχύσει την Υγεία και να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ακρίβειας, επέλεξε να δαπανήσει άνω των 75 εκατομμυρίων από τις διάφορες «λίστες Πέτσα», για να εξαγοράσει θετική προβολή για την ίδια, χρηματοδοτώντας ακόμη και ΜΜΕ που ασκούσαν προπαγάνδα κατά των εμβολίων, με μοναδικό κριτήριο το βαθμό «φιλικότητας» προς την κυβέρνηση.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά τα «δωράκια» προς τα ΜΜΕ, αλλά απάλλαξε τα κανάλια από την πληρωμή της δόσης για τις άδειες, τους μετόχους από την υποχρέωση να υποβάλλουν πόθεν έσχες, κατάργησε το πλαφόν των 400 εργαζομένων κ.α.
Η κα Γκαρά κατονόμασε τις «λίστες Πέτσα» ως «βασικό εργαλείο ευθείας συναλλαγής κυβέρνησης και ΜΜΕ κατά τη διετία 2019-21», αλλά και «λίστες αδιαφάνειας και διαπλοκής που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας στο εξωτερικό, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς».
«Όταν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί υποστηρίζουν πως υπονομεύεται η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία, το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμένει άπραγο, ούτε η κοινωνία απροστάτευτη», σημείωσε.
Επιπλέον, υπενθύμισε πως ένα από το πρώτα που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ήταν να πάρει υπό την αποκλειστική του εποπτεία τα δημόσια μέσα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως ο έλεγχος των ΜΜΕ και η εξαγορά της στήριξης, αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή για την κυβέρνησή του.
Κλείνοντας η κα Γκαρά σημείωσε πως η ελληνική κοινωνία αναζητεί να μάθει που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια και με ποια κριτήρια μοιράστηκαν, τονίζοντας πως «σε μια ευνομούμενη πολιτεία με σεβασμό στους θεσμούς και στους κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας, σε μία χώρα που θα υπήρχε σεβασμός στην ελευθεροτυπία και η κυβέρνηση δε θα λειτουργούσε με τη λογική ‘παλατιού’ και αλαζονείας, όπου ο βασιλιάς μένει αλώβητος από την κριτική, δεν θα χρειαζόταν η σημερινή συζήτηση στη Βουλή».