Κάθεσαι εσύ τώρα και διαβάζεις τα δελτία Τύπου που έρχονται σωρηδόν στο ψηφιακό γραμματοκιβώτιο και βλέπεις ότι αφίχθη και ένα που μιλάει για το συνέδριο του περιοδικού..Monocle στην Αθήνα. Το οποίο περιοδικό Monocle είναι, ας πούμε, η βίβλος των χιπστεράδων, αλλά των χιπστεράδων με πολλά λεφτά όχι των χιπστεράδων των δικών μας που ίσα ίσα τη βγάζουν με το ενοίκιο εκείνης της γκαρσονιέρας που τους άφησε ο παππούς στην Κυψέλη και βρήκανε το κορόιδο και τους πληρώνει 400 ευρώ το μήνα.
Και λέει το δελτίο Τύπου για το συνέδριο με τίτλο “Quality of Life” (Συνέδριο για την Ποιότητα Ζωής):
«Η
εξέλιξη αυτή δίνει μία σημαντική ώθηση στην Αθήνα, καθώς με αυτόν τον
τρόπο επισφραγίζεται η ένθερμη στήριξη του Μέσου, με την τεράστια
επιρροή παγκοσμίως, προς την ελληνική πρωτεύουσα. Η Αθήνα, μέσω του
Συνεδρίου, αναδεικνύεται ως ένα κοσμοπολίτικο κέντρο στην Ανατολική
Μεσόγειο που προωθεί την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και την
ποιότητα ζωής, εκπέμποντας το μήνυμα ότι αυτή είναι όχι μόνο η στιγμή,
αλλά και η δεκαετία της».
Κι αν θέλετε να μάθετε και πιο πολλά, συμπληρώνω ότι σκάσανε μύτη συνολικά 29 ομιλητές σε 16 διαφορετικά πάνελ,
αναλύοντας θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτική, την
οικονομία, τον Τύπο, τα ταξίδια και την ποιότητα ζωής. Ανάμεσα στους ξένους συμμετέχοντες ήταν η διευθύντρια των Sunday Times, Emma Tucker, o Αμερικανός συγγραφέας και κριτικός Thomas Chatterton Williams, o Λιβανέζος αρχιτέκτονας Bernard Khoury, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt (παντού είναι αυτός!) και ο Ελβετός νευροχειρουργός Philippe Schucht.
Κι όλα αυτά φαντάζουν απολύτως ειδυλλιακά ως την ώρα που βλέπεις στην ΕφΣυν το ρεπορτάζ για την έρευνα του ΑΠΘ σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο και βάζεις τα γέλια. Γιατί το 87,8 % των ερωτηθέντων δήλωσε από καθόλου ως λίγο ικανοποιημένο από το έργο. Και 3 στους 4 συμπλήρωσαν ότι το κοινωνικό κόστος του ήταν μεγαλύτερο από το κοινωνικό όφελος. Προς γνώση και συμμόρφωση…
Χρήστος Ξανθάκης / newpost