Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Τα λυσάρια της ΝΔ και η επιλογή στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμοι από καιρό για την... πάσα


"
«Στην κυβέρνηση είχαν στήσει από καιρό καρτέρι, με τη βεβαιότητα ότι αργά ή γρήγορα κάποιος συριζαίος θα εμφανιζόταν», έγραφαν χθες τα Παραπολιτικά των Νέων. «Εν ολίγοις, εάν δεν ήταν.. η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κάποιος άλλος», συμπλήρωναν το σχόλιο, που είχε τίτλο «Έτοιμοι από καιρό για την... πάσα Τζάκρη», με αφορμή τη δέσμευσή της για την κατάργηση των περιορισμών για την εγγραφή των αποδήμων στους εκλογικούς καταλόγους.
H ΝΔ και τα ΜΜΕ της την έχουν διαρκώς στημένη, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ λίγοι το έχουν αντιληφθεί. Ούτε τα στελέχη που κάνουν δημόσιες εμφανίσεις είναι επαρκώς προετοιμασμένα, τη στιγμή που στη ΝΔ έχουν μπροστά τους το λυσάρι. Ακόμη και ότι πρέπει να διακόπτουν τον αντίπαλο, όταν λέει κάτι αιχμηρό. Ούτε για τις διάφορες αρμοδιότητες επιλέγονται στελέχη που θα κάνουν τη δουλειά, αλλά δεν θα πέσουν στην παγίδα".
Tα παραπάνω γραφει ο Στέλιος Κούλογλου σε άρθρο του στο TVXS ασκώντας κριτική στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την... πάσα Τζάκρη στη ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων αλλά και την απουσία Τσακαλώτου από τη συζήτηση-παρουσίαση για τo οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Γενικώς, ικανά στελέχη τοποθετούνται και καίγονται σε δουλειές που δεν γνωρίζουν, την ίδια στιγμή που δεν χρησιμοποιούνται άλλα στελέχη που γνωρίζουν. Άλλοι στο Κοινοβούλιο ορίζονται σε επιτροπές που δεν πρέπει και μιλούν με το ύφος που δεν πρέπει, το είδαμε και πρόσφατα» γράφει χαρακτηριστικά ο Κούλογλου αναφερόμενος εκτενώς στην απουσία Τσακαλώτου και στο πως ερμηνεύεται αυτή.
«Με τη χθεσινή εκδήλωση και τις προτάσεις που κατέθεσε, ο  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιχειρεί  άνοιγμα στη μεσαία τάξη, σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί μαζί της. Αλλά ας μη γελιόμαστε, ελάχιστοι από τους αποδέκτες θα διαβάσουν αναλυτικά το κείμενο. Όλα παίζονται σε συμβολικό επίπεδο και η απουσία ενός δημοφιλούς στελέχους, με ισχυρές συμπάθειες στην κοινή γνώμη, δεν δίνει θετικό μήνυμα. Άλλωστε η μεσαία τάξη προτιμά την αξιοκρατία από την κομματικοκρατία», καταλήγει ο Κούλογλου στο άρθρο του.