Η «Εφημερίδα των Συντακτών» βέβαια είναι πιο άγρια: «Για έναν πολιτικό όπως ο σημερινός πρωθυπουργός, που κυβερνά μόνο με βάση τη δημόσια εικόνα του και περιφρονεί συστηματικά οτιδήποτε άλλο, γεννάται το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν να πέφτει σε τέτοια σφάλματα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Μόνο ένας τηλεοπτικός σταθμός ‘‘είδε’’ την είδηση. Όλα τα υπόλοιπα κανάλια της λίστας Πέτσα την ανακάλυψαν μόνο αφού είχε προκληθεί σάλος στο Διαδίκτυο. Αλλά αν κάτι δεν προβάλλεται στα ιδιωτικά κανάλια, απλώς δεν υπάρχει. Για την ΕΡΤ, βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται».
Η «Δημοκρατία» στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Ένας πρωθυπουργός πάνω από το νόμο» γράφει: «Για το γεύμα Μητσοτάκη, στο οποίο δεν συμμετείχαν έξι άτομα αλλά δεκάδες, δεν ασχολήθηκε εισαγγελέας, παρότι υπάρχει η παραδοχή από τον διοργανωτή και οπτικά τεκμήρια. Ούτε οι διωκτικές Αρχές ασχολήθηκαν ώστε να επιβάλουν τα πρόστιμα, τα οποία πέφτουν σαν βροχή στους πολίτες και για ψύλλου πήδημα. Έτσι ακριβώς δίνεται αυτή η αύρα του τριτοκοσμισμού και η αίσθηση ότι ζούμε σε λατινοαμερικάνικη μπανανία. Η εξουσία και οι άνθρωποί της είναι πέρα και πάνω από τον νόμο».
Ο Μικροπολιτικός στα «ΝΕΑ» το βλέπει... αποστασιοποιημένα: «Χαμηλούς τόνους είχε αποφασίσει να κρατήσει το Μαξίμου... ...Κι ενώ υπήρξε, μαθαίνω, ένας συναγερμός το Σάββατο το βράδυ για το πώς πρέπει να χειριστούν την υπόθεση μετά τις αντιδράσεις στα social media και την επίθεση της αντιπολίτευσης, το κυβερνητικό επιτελείο κατέληξε αρχικά ότι δεν υφίσταται λόγος ειδικής απάντησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά θεώρησαν σωστό το θέμα να κλείσει με την απάντηση του Στεφανάδη. Η γραμμή αυτή άλλαξε μετά την προσωπική ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, με την οποία κατηγορούσε τον Πρωθυπουργό για αλαζονεία επειδή έκανε ‘‘γλέντι στην Ικαρία’’. Τότε κρίθηκε πως πρέπει να δοθεί απάντηση από τον Χρήστο Ταραντίλη...».
Δ. Κανελλόπουλος / 2020mag