Πώς τα κατάφερε έτσι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και έβαλε απέναντί του το σύνολο, σχεδόν, του έντυπου Τύπου είναι ένα θαύμα. Θέλει πραγματικά τέχνη για να καταφέρεις να σε.. επικρίνουν όλοι, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, φιλελεύθεροι κ.ο.κ.
Η ειρωνική αναφορά του κ. Γεωργιάδη στους επαγγελματίες της εστίασης με τη γνωστή αμετροέπεια που τον διακατέχει σχολιάζεται αρνητικά σήμερα από τις εφημερίδες.
Και καλά από την «Εφημερίδα των Συντακτών», το περιμένεις:
«Δεν ξέρουμε, και μας είναι αδιάφορο τελικά, αν ο υπουργός Ανάπτυξης είναι ‘‘ξύλινος’’, σιδερένιος, πήλινος ή λαστιχένιος. Το επικοινωνιακό ύφος του ας το συζητήσει με τους συμβούλους του. Σημασία έχει ότι η αλαζονεία και ο κυνισμός του αποκαλύπτουν όλη την κυβερνητική πολιτική. Όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους, που συγκρατούνται στο μεταίχμιο απασχόλησης και ανεργίας με τα επιδόματα αναστολής των 534 ευρώ. Αλλά και απέναντι στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που από την επιχείρηση γοητείας και κολακείας του 2019 έχουν πέσει στην ειρωνεία και το δούλεμα από την κυβέρνηση».
Το ίδιο και από την «Αυγή»:
«Δεν είναι πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλεί με την αλαζονική συμπεριφορά του. Ο Άδ. Γεωργιάδης κακοποιεί την αλήθεια. Τα καταστήματα της εστίασης είναι πάρα πολύ καιρό κλειστά. Μία στις δύο επιχειρήσεις αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά. 200.000 εργαζόμενοι υποφέρουν από την παρατεταμένη αναστολή. Είναι λοιπόν λογικό να εκφράζουν την αγωνία τους και να ζητάνε ουσιαστικότερη στήριξη, από τη στιγμή που το κράτος τούς απαγορεύει να λειτουργήσουν. Αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης προτιμά να τους χλευάζει. Λίγη ντροπή, κ. Γεωργιάδη».
Το ίδιο και από τη «Δημοκρατία»:
«Η αλαζονεία της εξουσίας έχει πρόσωπο. Είναι αυτό του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος νιώθει τέτοια απόσταση από τις λαϊκές ανάγκες και νομίζει ότι είναι τόσο ισχυρός, ώστε έφτασε στο σημείο να ειρωνεύεται τους πολίτες, και μάλιστα αυτούς που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. Ο Α. Γεωργιάδης μεταφέρει το μήνυμα της κυβέρνησης ότι αγόρασε την ελευθερία και το αυτεξούσιο των πολιτών με 534 € το... κεφάλι. Οι Έλληνες όμως σύντομα θα δείξουν στον κ. Γεωργιάδη και στον προϊστάμενό του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν συμφωνούν με τον εξανδραποδισμό τους».
Ελα όμως που τον επικρίνει και η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της έστω και αν δεν τον αναφέρει ονομαστικά:
«Συμπληρώνουμε ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι αντοχές όλων –πολιτείας και πολιτών– δοκιμάζονται, καθώς η εξέλιξη δεν είναι ευοίωνη. Γι’ αυτό είναι ανάγκη όσοι αρθρώνουν δημόσιο λόγο –ως αρμόδιοι, ειδήμονες ή ως αναρμόδιοι αντιπολιτευόμενοι– να αποφεύγουν τις υπερβολές: να αποφεύγουν τον διδακτισμό, αλλά και τη δραματοποίηση μιας αναπόφευκτης υγειονομικής και οικονομικής περιπέτειας. Η κοινωνία είναι εξαντλημένη. Χρειάζεται ενημέρωση και στήριξη. Όχι θόρυβο».
Ενώ και τα «Νέα» στον Μικροπολιτικό γράφουν για τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου:
«Δυσαρέσκεια (έως αποπληξία...) σε πολλά κυβερνητικά επίπεδα προκάλεσε η χθεσινή ‘‘πρόσκληση’’ του Αδωνη Γεωργιάδη στους επιχειρηματίες της εστίασης. Η δήλωση θεωρήθηκε εξαιρετικά άκομψη, σε μια περίοδο που το Μαξίμου επιχειρεί να εκπέμπει μηνύματα υπευθυνότητας, όπως και κατανόησης προς την αγορά που πλήττεται. Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα θέλει να διατηρεί έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι χθες, όπως καταλαβαίνετε, εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους και αρμοδίως…».
- από κείμενο του Δ. Κανελλόπουλου στο 2020mag