ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Tο 30% των ασθενών που έχουν αναρρώσει από Covid επιστρέφουν μέσα σε 5 μήνες ξανά στο νοσοκομείο...

...ενώ ένας στους οκτώ πεθαίνει σε 140 ημέρες!.. - Tι δείχνει μεγάλη βρετανική έρευνα


Δυσοίωνα είναι τα πορίσματα βρετανικής έρευνας για την αντοχή του κορoνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό ακόμη για όσους πιστεύουν ότι έχουν νικήσει τη νόσο, την ώρα που οι Βρετανοί αγνοούν επιδεικτικά τις συστάσεις του πρωθυπουργού τους και ξεχύνονται στους δρόμους ο ένας πάνω.. στον άλλο.
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ έδειξε ότι το 1/3 των ασθενών που έχουν αναρρώσει από Covid επιστρέφουν μέσα σε διάστημα πέντε μηνών ξανά στο νοσοκομείο, ενώ ένας στους οκτώ πεθαίνει σε 140 ημέρες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Οι ειδικοί μελετούν τις μακροχρόνιες επιδράσεις της νόσου στον οργανισμό την ώρα που στο Λονδίνο εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο, ο ένας πάνω στον άλλο με την αστυνομία να κόβει πρόστιμα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί μεθυσμένοι.
Τα ημερήσια κρούσματα στη Βρετανία είναι περίπου 50 χιλιάδες ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον καθημερινά τους χίλιους.
Στις εντατικές, οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα παροχής οξυγόνου, με την πληρότητα να αυξάνεται δραματικά.
Η έρευνα του Λέστερ κατέληξε πως από τα 47.780 κρούσματα κορωνοϊού που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο κατά το πρώτο πανδμικό κύμα, το 29,4% επέστρεψε στην κλινική μέσα σε 140 μέρες, και το 12,3% άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.
Για τον επικεφαλής της έρευνας, Κάμλες Κάντι, πρόκειται για τη «μεγαλύτερη μελέτη των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομείο, μετά την εισαγωγή τους με Covid».
«Οι άνθρωποι φαίνεται πως πηγαίνουν σπίτι, εμφανίζουν μακροχρόνια συμπτώματα, επιστρέφουν και πεθαίνουν. Βλέπουμε πως το 30% επιστρέφουν στο νοσοκομείο, αυτοί είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι». - πηγή: protothema