Στη συνέχεια, η Έλενα Ακρίτα εξήγησε γιατί δε θέλει να έχει «σκατόψυχους και τοξικούς ανθρώπους» στη ζωή της, ενώ σχολίασε την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και απάντησε αν θα έκανε το εμβόλιο. «Είμαι αλλεργική, αλλά θέλω πάρα πολύ να το κάνω. Δεν διστάζω καθόλου. Θέλω τη ζωή μου πίσω. Επειδή είμαι καταθλιπτική σαν άνθρωπος, δεν αντέχω άλλο. Με πιέζει πάρα πολύ. Την κατάθλιψη την αντιμετωπίζω πάντα με τον γιατρό μου. Δεν κάνω μαγκιές. Όταν έχει κατάθλιψη δεν μπορείς να πας από το σαλόνι στο μπάνιο» υπογράμμισε.
«Ήμουν πονεμένο παιδί»
Όσον αφορά στα παιδικά της χρόνια, η Έλενα Ακρίτα δήλωσε: «Ήμουν πονεμένο παιδί. Είχε πεθάνει ο πατέρας μου από 10 χρονών, έβαλαν τη μητέρα μου φυλακή επί χούντας μετά από ένα χρόνο. Τη δεκαετία του ΄60 με λέγανε ορφανή. Αυτό ήταν στίγμα. Τα έχω περάσει όλα στη ζωή μου. Από την πολιτικοποίηση του Ρήγα, μέχρι τι γόβα θα φορέσω, μεγάλους έρωτες, πάθη, χωρίσματα. Είμαι χορτασμένη. Τώρα, είμαι λίγο πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ ν' αλλάξω. Όσο με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους. Είτε κυριολεκτικά, είτε με την πένα μου».
Τέλος, αναφέρθηκε στις κόντρες της με πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ και εξήγησε γιατί δεν τα έχει βρει ποτέ εξωδικαστικά με κανέναν: «Δεν πηγαίνω σε δίκες, αλλά με τον Μάρκο Σεφερλή μπορεί να πάω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Ήξερα την γυναίκα του παλιά, η οποία ήταν ένα αξιολάτρευτο κι εξαιρετικό πλάσμα. Δεν προσπαθώ να τα βρω εξωδικαστικά με κανένα γιατί παραμένω στο κείμενο μου. Το έγραψα πολύ ευγενικά γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το να πεις κάποιον αδερφή, χοντρή σε ταινία με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο του ’60 είναι απολύτως αποδεκτό για τα δεδομένα της τότε κοινωνίας. Αν το πεις σήμερα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχεις δικαίωμα να τις χλευάζεις. Αλλάζουν οι αντιλήψεις».
«