Κι ενώ παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση στη Βουλή και ακούω για μία ακόμη φορά από χείλη επίσημα ότι για την έξαρση της πανδημίας φταίνε οι τσογλαναράδες οι νέοι (και οι τσογλαναρούδες οι νέες, υποθέτω…), με παίρνει η κουμπάρα μου η Γωγώ για να μου επισημάνει ότι υπάρχει συνέντευξη Ράμφου και έχει διαφύγει της προσοχής μου..«Γκαντάμιτ», της λέω, «πωτς γκένεν αυτό;»
«Σαν τους νέους είσαι κι εσύ», μου απαντάει, «όλο λούσα και χορό και τα πραγματικά αξιόλογα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας τα προσπερνάς δίχως να τους ρίξεις δεύτερη ματιά…»
Το άκουσα και ντράπηκα, που λένε και οι φιλελέδες όταν πληροφορούνται ότι ο Πολάκης επιμένει να καπνίζει αρειμανίως.
Επειδή όμως είμαι ρεπόρτερ και το ρεπορτάζ δεν κοιμάται ποτέ, πήγα στον ιστοτόπο της ΕΡΤ (στο Πρώτο Πρόγραμμα δόθηκε η συνέντευξη και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα), για να δω τι παίχτηκε. Και φυσικά επειδή είχα να κάνω με Αγία Παρασκευή μανίτσα μου, είχε όλο το ηχητικό και δυο μόνο λόγια από τα λεγόμενα του τιτάνα της διανόησης. Σιγά που θα κάτσουν στο Ραδιομέγαρο να κάνουν απομαγνητοφώνηση, γι’ αυτό σε πληρώνει Ξανθάκη ο Χατζής, στρώσου!
Στρώθηκα λοιπόν και ανακάλυψα ότι σύμφωνα με τον Ράμφο την πρώτη φορά την κατάπιαμε την καραντίνα γιατί «ξύπνησαν τα αντανακλαστικά της οικογένειας». Όπου η οικογένεια «βασίζεται στο αίμα και σ’ όλο το φαντασιακό, σ’ όλες τις εικόνες τις ψυχικές που συνδέονται μ’ αυτούς τους φοβερούς δεσμούς, η οικογένεια είναι πρόσωπο».
Επομένως γι’ αυτό κάτσαμε σούζα, πάντα κατά τον φιλόσοφο, ενώ τώρα που ήρθε το κράτος να δώσει την εντολή στριτζώσαμε γιατί «το κράτος είναι απρόσωπο και γι’ αυτό το αντιμετωπίζουμε συνήθως εχθρικά, γιατί θέλει να μας επιβάλλει την απρόσωπη κανονικότητά του».
Λες και έχω τηλεμεταφερθεί στην αρχή της δεκαετίας του ογδόντα ρε φίλε, σαράντα χρόνια πίσω, κι ακούω ξανά τις μπούρδες της νεορθόδοξης σέχτας. Μόνο που τότε πρόσωπο είχαν η εκκλησία μας και η πίστη μας και οι εικόνες μας και η Παναγίτσα μας. Τι να πω, έτσι όπως πάμε θα πεταχτεί κι ο Σαββόπουλος από καμιά μεριά να πει κάνα «πρόσχωμεν»!
Μιας και λέμε για εκκλησία πάντως, να σημειώσω ότι σύμφωνα με τον Στελάρα την πρώτη φορά αντιδράσαμε σφόδρα για τη Θεία Κοινωνία, ενώ τη δεύτερη φορά «είναι πιο προσεκτικά τα πράγματα». Τόσο προσεκτικά, που πλημμύρισε κόσμο ο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, κόσμο και κοσμάκη που πήγε να κοινωνήσει και να λάβει το άγιο μύρο. Το αποτέλεσμα; «Κάθε οικογένεια έχει κρούσμα», που λέει κι ο δήμαρχος Ζέρβας της συμπρωτευούσης…
Είναι λοιπόν προφανές ότι ο φιλόσοφος ενημερώνεται πλημμελώς, πράγμα που φαίνεται και από την ταύτισή του με όσα είπε ο Κώστας Σημίτης σχετικά με την αντιπολίτευση. Κραυγές βλέπει και αυτός και ψηφοθηρία και έλλειψη σοβαρότητας, ακόμη και με την τηλεκπαίδευση τα βάλαμε «ενώ ήταν πανευρωπαϊκό το πρόβλημα». Οπότε δίκιο είχε ο Τσιόδρας που αποχώρησε, τον τρόμαξε το «ανθρωποφαγικό στοιχείο»!
Εν κατακλείδι; Εν κατακλείδι ο Στέλιος είναι αυτή τη φορά λίγο πιο προσεκτικός και δεν μιλάω για «ευλογία» της πανδημίας, μιας και παραμονεύουν οι ανθρωποφάγοι. Λέει, ωστόσο, μια εξίσου μεγάλη μπούρδα, αν κάτσει κανείς και το αναλύσει. Όπως είχε δηλώσει γνωστός συνάδελφος ότι «τα Μνημόνια μας μάθανε πειθαρχία», έτσι έρχεται κι ο Ράμφος τώρα να υπογραμμίσει ότι «έχουμε κερδίσει το πρόβλημα της ευθύνης που πρέπει να το κάνουμε δικό μας».
Να έχεις καταστραφεί οικονομικά δηλαδή, να έχεις χάσει δουλειές και ισορροπίες, να χαροπαλεύουν δικοί σου άνθρωποι και να έχεις και το Ράμφο να επιμένει ότι αποκόμισες κέρδη. Κι ύστερα σου λένε ότι ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη το αλκοόλ…
Υ.Γ.: Και φυσικά και για τον φιλόσοφο τα πάρτυ φταίγανε που πήρε κεφάλι ο ιός. Οι «μαζικές συσσωματώσεις», όπως τονίζει γλαφυρά και ο ίδιος!
- απο το newpost