Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Κάτι τρέχει με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του «Πρώτου Θέματος» είναι αντιπολιτευτικός - και αποδείξεις δεν χρειάζονται γι’ αυτό. Παρ’ όλα αυτά, δημοσιογράφος του σταθμού σε πρωινή εκπομπή του Σαββάτου κάνει φιλότιμη προσπάθεια να θέσει το ερώτημα ουσίας στον φιλοξενούμενό του, υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.
Κι επειδή κανένα άλλο θέμα δεν.. αντέχει σε σπουδαιότητα από αυτό της έξαρσης του Covid-19 και στους εργασιακούς χώρους, ο συνάδελφος ρωτά τον υπουργό αν αξιοποιούνται τα στοιχεία που συλλέγει ο ΣΕΠΕ για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις.
Από τα πρώτα μαθήματα επικοινωνίας, οι πολιτικοί μαθαίνουν πώς να μην απαντούν στις δύσκολες ερωτήσεις και ο κ. Βρούτσης φαίνεται ότι το έχει αφομοιώσει και επιλέγει μια άσχετη απάντηση για την ΕΡΓΑΝΗ.
Ο δημοσιογράφος επανέρχεται, άλλωστε είναι ακόμη πρωινό Σαββάτου και μπορεί ο υπουργός να μην κατανόησε το ερώτημα, και με ιδιαίτερη ευγένεια τολμά: «Mήπως η μετάπτωση του ΣΕΠΕ από Ειδική Γραμματεία σε Διεύθυνση του υπουργείου το έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση;» E, αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. «Αυτά είναι μικροπολιτική για να έχουμε να συζητάμε», τον αποστομώνει ο Βρούτσης προσθέτοντας τις 50 προσλήψεις που έγιναν και «100 λάπτοπ που θα έχουν στα χέρια τους οι επιθεωρητές από τον Γενάρη για ηλεκτρονικούς ελέγχους».
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Αλλά ο υπουργός μας δεν αγαπά καθόλου τις δύσκολες ερωτήσεις ούτε στη Βουλή. «Ποιο είναι το πρόγραμμα ελέγχου που πραγματοποιεί το ΣΕΠΕ για την πρόληψη της διασποράς του ιού;» ρωτήθηκε από 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απάντηση έχει αργήσει 2 μήνες να δώσει. Με ποια συχνότητα γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις, με ποια διαδικασία και πώς διασταυρώνονται τα στοιχεία με τον ΕΟΔΥ και ποια είναι τα έκτακτα μέτρα που έχετε λάβει στις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις; Στους 41 οι νέοι θάνατοι υπουργέ μας! Απαντήστε.

Χριστίνα Κοψίνη / ΕφΣυν