Όσοι επισκέπτονται συχνά το Βερολίνο, γνωρίζουν ότι -όπως σε όλες τις μητροπόλεις-, υπάρχουν συμμορίες που ελέγχουν τον τζόγο, τις κλοπές, τις ληστείες και τις εκδιδόμενες γυναίκες. Το ότι η πόλη είναι χωρισμένη και ελέγχεται από οικογένειες κυρίως αραβικής προέλευσης το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες. Τα τουριστικά καταστήματα πωλούν ακόμη και χάρτες που δείχνουν την πόλη χωρισμένη στις.. περιοχές που ελέγχουν οι «φαμίλιες».
Υπάρχουν οι Ρέμμο , οι Αλ Ζέιν, Κουρδολιβανέζοι με δραστηριότητα και στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, οι Αμπού Τσάκερς και οι Μίρι κούρδικης προέλευσης και αυτοί που αποτελούνται από περίπου 35 συγγενικές οικογένειες, οι οποίες μετανάστευσαν ως πρόσφυγες από τον Λίβανο, μεταξύ άλλων. Τα μέλη των οικογενειών και των συμμοριών δηλώνουν «άνεργοι» και μάλιστα κάποιοι από αυτούς διεκδικούν και επιδόματα, αλλά εμφανίζουν σχεδόν ξεδιάντροπα τα περιουσιακά τους στοιχεία, ζουν σε βίλες στις πιο ακριβές περιοχές του Βερολίνου και οδηγούν τα τελευταία μοντέλα Πόρσε και Μερσεντές.
Η πολυπληθής οικογένεια Ρέμμο είναι από τις πιο «διάσημες φαμίλιες» που ελέγχουν μεγάλο μέρος του εμπορίου ναρκωτικών και παράνομων πορνείων στο Βερολίνο και υπερασπίζονται τα συμφέροντα ή τους «πελάτες τους» στην πόλη με βία και εκφοβισμό. Έχουν καταγωγή από τον Λίβανο απ΄ όπου έφυγαν κατά τη διάρκεια του εμφύλιου και έφτασαν αρχικά στο Ανατολικό Βερολίνο στη δεκαετία του ’80, ενώ αργότερα πέρασαν στο Δυτικό. Το όνομά τους εμπλέκεται σε σωρεία αδικημάτων ανάμεσα στα οποία κλοπές έργων τέχνης, ληστεία σε τράπεζα, επίθεση σε χρηματαποστολή, διακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και στη δολοφονία ενός άνδρα. Το 2018 η Εισαγγελία του Βερολίνου αποφάσισε να κατασχέσει 77 ακίνητα της οικογένειας, συνολικής αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θεωρούσε ότι αποκτήθηκαν με έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, εν μέρει και με εμβάσματα από το εξωτερικό. Το όνομά Ρέμμο εμπλέκεται στην κλοπή του μουσείου της Δρέσδης από το οποίο έκαναν «φτερά» κοσμήματα και θησαυροί αμύθητης αξίας πριν από ένα χρόνο. Και με μια προηγούμενη, με αυτή της κλοπής ενός χρυσού νομίσματος 100 κιλών από το μουσείο Μπόντε.
- διαβάστε τη συνέχεια στο elculture ΕΔΩ