Ξεπερνά κάθε όριο κυνισμού η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να δικαιολογήσει ακόμη ένα όργιο αστυνομικής καταστολής, για το οποίο υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες περί άσκησης βίας ακόμη και σε ανήλικο παιδί.
Μέσω «αστυνομικών πηγών« στο ethnos.gr η ΓΑΔΑ προσπαθεί να απαντήσει στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για χτύπημα.. αστυνομικών σε 5χρονο παιδί και τη μητέρα του που βρίσκονταν στο σημείο και δίνει τη δική της εκδοχή «καθησυχάζοντας» τους πολίτες πως δεν έδειρε ένα ανήλικο, απλά το έπνιξε στα χημικά μαζί με το αδερφάκι του και όλους τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους.
Σύμφωνα με τις «αστυνομικές πηγές» η γιαγιά του 5χρονου επικοινώνησε με την αστυνομία 1,5 ώρα μετά την επιχείρηση στο Γαλάτσι για να αναφέρει ότι το ένα από τα δύο εγγόνια της (που ήταν μαζί της στο περιστατικό) διαμαρτυρήθηκε για πονόλαιμο, γεγονός που αποδίδεται στη χρήση χημικών.
Ακόμη κι αν γίνει δεκτή η εκδοχή της αστυνομίας (παρά τις πολλές καταγγελίες για το αντίθετο) πώς ακριβώς απαλλάσσονται τα ΜΑΤ από τις εγκληματικές τους ευθύνες; Σε ποιο σημείο νομιμοποιείται η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών μέσα σε καφετέρια όπου βρίσκονται πολίτες και ανήλικα παιδιά με τη συνοδεία της… γιαγιάς τους;
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να δώσει απαντήσεις, εκτός κι αν είναι απασχολημένος με επικηρύξεις στην Άγρια Δύση του…
ΥΓ: Κάποτε οι αναρίθμητες καταγγελίες για επιθέσεις αστυνομικών σε καφετέριες και μπαρ των Εξαρχείων με χρήση χημικών, σπασμένα τζάμια και τραυματισμούς πολιτών απορρίπτονταν ως «ακροαριστερή προπαγάνδα». Τώρα που η αστυνομία έχει δείρει ό,τι κινείται στην… Άγρια Δύση του κ. Χρυσοχοΐδη και κάνει εξαγωγή και σε άλλες γειτονιές (όπως έγινε και στο Κουκάκι) μήπως γίνεται αντιληπτό το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας που επικρατούσε εδώ και χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή;
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:
Χθες το απόγευμα, έλαβε χώρα μη προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα (συμβολή των οδών Τραλλέων και Ωρωπού) από ομάδα (50) περίπου ατόμων.
Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια.
Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid -19.
Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σε (2) κράνη και ένα ζευγάρι καλαμίδες.
Συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα, (10) άνδρες και (3) γυναίκες, από τους οποίους ένας άνδρας συνελήφθη εντός του παραπάνω καταστήματος, αφού προηγουμένως χτύπησε αστυνομικό με κοντάρι που έφερε και το οποίο κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον χτύπησε αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του για να αποτρέψει τη σύλληψή του.
Στην κατοχή τεσσάρων (4) από τους υπόλοιπους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) ξύλινα και ένα (1) μεταλλικό κοντάρι.
Επιπλέον, τέσσερις (4) από τους συλληφθέντες, κατόπιν τραυματισμού τους στο σημείο, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου παραμένει προς νοσηλεία μία (1) γυναίκα ενώ σε όλους χορηγήθηκαν παραγγελίες για εξέτασή τους από αρμόδιο ιατροδικαστή.
Κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα).
Δύο (2) περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο (2) ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό.
Συνεπώς, καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές.
Γενικότερα σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.